Keita tok ansvar i El Ghanassys fravær

FOTBALL

BEKKESTUA (VG) (Stabæk - Tromsø 2-1) Da banens gigant, Yassine El Ghanassy (25) måtte ut med hodeskade, så Stabæk ut til å gå tom for ideer. Da tok Muhamed Keita (25) ansvar - på overtid.

Publisert: Oppdatert: 19.09.15 21:43

Om den tidligere Strømsgodset-spilleren mente at innlegget/skuddet skulle skru i mål, er umulig å si rett etter kampen. Men det ble uansett seiersmålet for et hjemmelag som presset hardt for å få den avgjørende scoringen det siste kvarteter på Nadderud.

Scoringen kom så sent, at Stabæk jublet som de skulle ha vunnet seriegull. Men sånn er det med scoringer langt på overtid. Det gir en spesiell følelse.

Tromsø kom seg

Men det så lenge ut som Tromsø, som kjemper for å overleve, skulle stjele med seg et poeng som fort kunne blitt svært viktig i sesonginnspurten.

For Tromsø kom til Nadderud, der Norges per i dag nest beste lag, Stabæk spiller hjemme. Og ser vi på tabellsituasjonen, så kunne ingen forlange Tromsø-poeng - i utgangspunktet.

Og etter 1. omgang så det i hvert fall ikke sånn ut. Stabæk hadde ballen i 66 prosent av tiden, hadde 13 avslutninger på mål, skapte åtte målsjanser - og scoret et mål. El Ghanassy fant Luc Kassi, som scoret Pål Vestly Heigre, og ledelsen var fullt fortjent etter 31 minutters spill.

Pausen

Tromsø på sin side hadde kun to avslutninger, og skapte ikke mer enn en sjanse før pause. Det så ut som en grei hjemmeseier, og fortsatt god kontroll på 2. plassen på tabellen for Stabæk.

Men pauser er kanskje noe av det mest undervurderte i fotball, og da 2. omgang startet hadde Tromsø gjort et spillerbytte (Morten Moldskred ut, svære Marin Orsulic inn), og plutselig var det Tromsø som styrte kampen på Nadderud.

De skapte to store sjanser, begge ved Zdenek Ondrasek, før TIL fikk et innkast på Stabæks halvdel. Hans Nordbye kastet, Simen Wangberg headet bakover - og der var Remi Johansen, til 1-1 etter 58 minutter.

Og da banens bestemann, Yassine El Ghanassy, ble skutt i hodet av Hans Nordbye (uhell), gikk rett i bakken med besvimelse - og måtte ut, da så det ut som Tromsø hadde tilrevet seg et overtak. Men enten ble TIL-spillerne slitne, eller feige, og med sju strake kamper uten seier før møtet med Stabæk (siden 12. juli), er det ikke rart at selvtilliten ikke var helt på topp for Tromsø-spillerne.

Sterk statistikk

Den eneste statistikken som talte i Tromsøs favær var at de har slått Stabæk i fire av de fem siste oppgjørene på bortebane.

Men så dukket Muhammed Keita opp med et skudd fra intet, og dermed sank Tromsø ned igjen på nest-sisteplass på tabellen, med seks kamper igjen å spille, mens Stabæk trygget sin 2. plass.

Så mye betyr en eneste scoring - attpåtil på overtid.

Her kan du lese mer om