Dæhli: - Vi er tøffe som prøver

Freiburg-proffen mener Norge må være offensive for å komme noen vei

ZAGREB (VG) Mats Møller Dæhli (20) nekter å være med på at Norge må prioritere mer defensiv trygghet i vanskelige bortekamper som mot Kroatia.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Folk kan mene hva de vil. Vi gjør det vi prøver på, og kommer ikke til å forandre på det, sier Dæhli til VG.

- Ikke stor forskjell på lagene i første omgang

Han var en av Norges beste spillere før pause, gikk av banen på 2-0, og måtte se at baklengsmålene rant inn mot slutten av kampen.

Konfrontert med at dette var det største norske tapet i en kvalifiseringskamp siden 1-5-tapet for Danmark i 1985, påpeker Freiburg-proffen at resultatet i Zagreb ikke gir et riktig bilde av styrkeforholdet.

– Jeg synes ikke det er så stor forskjell på lagene i første omgang. Da gjør vi det vi skal, bortsett fra at vi slipper inn det ene skuddet som er veldig irriterende. Jeg føler at det er det som avgjør kampen. Hadde vi klart 0-0 til pause hadde vi fortsatt hatt en sjanse. De begynte å bli frustrerte, og spilte ikke så bra fotball. Men så får de selvtillit, de begynner å spille, og vi blir løpende i mellom. Da vises det at det er litt forskjell på lagene, sier Mats Møller Dæhli.

- Jeg synes vi er tøffe som prøver

– Vi er et ungt lag. Vi er litt urutinert i noen situasjoner. Når det først blir to og tre baklengsmål kan det fort bli fire og fem også siden vi ikke har den erfaringen. Men jeg synes vi er tøffe som prøver å spille 4-4-2. At vi prøver, selv om det ikke holdt helt inn.

– Hva vil du si til de som mener det kanskje er litt naivt å gå ut i 4-4-2 på en så vanskelig bortebane?

– Jeg er helt uenig. Hvis vi skal prøve å oppnå noe i Norge med fotballen vi spiller, så må vi tørre. Vi må tørre å bruke ferdighetene vi har. Ellers kommer vi oss ingen vei, svarer han.

Han får støtte av midtbanesjefen Stefan Johansen.

– Jeg er litt fan av at vi holder på den prosessen vi er i. Vi går ut og prøver å spille vårt spill. Men vi møtte et bra lag. Vi får en god læring i denne kampen på hvor listen ligger, sier Stefan Johansen til VG.

Gir ikke opp håpet

Det norske laget mot Kroatia inneholdt mye fart og teknikk, men mangler både rutine, høyde og fysikk sammenlignet med de største nasjonene. Dæhli er delvis enig i at en stor, sterk og målfarlig spiss kunne gitt Norge en ny dimensjon.

– Altså... Tarik er en annerledes type spiss, og så bruker vi Martin i mellomrommet. Vi har ikke den spisstypen. Når de presser oss høyt så kommer det noen lange baller der vi vi kanskje skulle hatt en som er god til å holde på ballen. Men nå har vi ikke det, og da prøver vi å spille på det vi har.

– Hva tror du om EM-sjansene nå?

– Vi gir oss ikke i det hele tatt. Nå skal vi vinne neste kamp i sommer (hjemme mot Aserbajdsjan). Da har vi 12 poeng, og skal knalle til videre. Vi skal ikke gi oss i det hele tatt.

– Vi skal jobbe på videre. Vi har vel fortsatt Europas yngste landslag, påpeker Mats Møller Dæhli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder