ANFIELD-RETUR: Kenny Dalglish er tilbake på Anfield som Liverpool-manager. Foto: Pa Photos

ANFIELD-RETUR: Kenny Dalglish er tilbake på Anfield som Liverpool-manager. Foto: Pa Photos

- I dag kan du jo få rødt kort for å si «god morgen»

«King Kenny» returnerer til Anfield i hatoppgjør

(VG Nett) Kenny Dalglish returnerer til Anfield i det som er et av Premier League-historiens tøffeste derbykamper.

Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG LIVE: Følg Liverpool-Everton fra kl 15.05

Oppgjørene mellom Liverpool og Everton er de som totalt sett har endt med flest røde kort i Premier League-historien. I fjorårets møte på Anfield ble det rødt kort til både Liverpools Sotirios Kyrgiakos og Evertons Steven Pienaar.

Liverpool-manager Kenny Dalglish mener det blir viktig for spillerne å holde roen i dagens oppgjør.

- Du må være smart. Vi ønsker å se spillerne kjempe, men innenfor spillets regler, sier han.

Dalglish var ikke enig i Steven Gerrards røde kort i cupkampen mot Manchester United forrige helg. Foran dagens kamp kommer han med følgende stikker til dommerne:

- I dag er det jo slik at du kan si «god morgen» til noen, og få rødt kort for det. Det er nokså forskjellig fra sånn som det var for et par år siden. Du kan ikke klandre spillerne for å være lidenskapelig og engasjert, sier Dalglish, ifølge Liverpool Echo.

Følelsesladet

Det er nesten 20 år siden sist Dalglish ledet Liverpool på Anfield.

Og hvilken kamp han får i sin Anfield-retur: Et lokalderby mot Everton, for tiden likt plassert med Liverpool på 25 poeng. Det er kun fire til nedrykk. Begge klubbene trenger poengene. Dalglish selv trenger en opptur etter to tap på sine to første kamper i manager-comebacket.

- Det blir følelsesladet, sier Dalglish.

- Men det var det også i fjorårets derby. Forskjellen er at jeg sitter nærmere banen denne gangen, sier han.

VG Nett-leser:- Dette blir garantert en jevn kamp. Så er det bare og håpe at King Kenny har fått fart på gutta, og at det er oss som har dagen for en gangs skyldDiskutér

Håpet betyr press

Han sier at han virkelig ser frem til å gå trappene opp fra garderobeanlegget og ut til støtten fra et entusiastisk hjemmepublikum. Under Roy Hodgsons ledelse ble tapene stadig tyngre å akseptere. Samtidig fremsto Dalglish mer og mer som fansens drømmeerstatter.

Dalglishs inntreden har gitt fansen håpet tilbake. Men med håpet følger også et stort press for skotten.

Stort bedre blir det ikke av at Liverpool mangler sine to fremste lokale profiler, Steven Gerrard og Jamie Carragher. De er ute med henholdsvis suspensjon og skade. Dette er første gang begge de to Liverpool-veteranene mister et derby på ni år.

- Noen ganger er det slik at de lokale spillerne leder an, andre ganger blir de for preget. Men vi skulle gjerne hatt dem med i denne kampen, sier Dalglish.

Alt om fotball: Sjekk VG Netts fotballforside

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder