MATCHVINNER: Heiner Mora ble matchvinner da Hønefoss gikk forbi Haugesund på tabellen. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Mora-perle sendte Hønefoss til 4.plass

HØNEFOSS (VG Nett) (Hønefoss-Haugesund 3-2) Hønefoss kjempet inn tre nye poeng på hjemmebane, vant på et vakkert skudd fra Heiner Mora - og er nå på en sterk fjerdeplass på tabellen.

Artikkelen er over syv år gammel

Det bor mye bra i Leif Gunnar Smeruds mannskap, et godt sammensatt lag med en drøss av ferdigheter. Da Hønefoss sist var oppe, i 2010, ble det satset på dyrekjøpte spillere som ikke innfridde. Etter 17 kamper i 2010 hadde Hønefoss 13 poeng, og de rykket ned den sesongen.

Nå satses det ganske annerledes, spillergruppen er helt annerledes satt sammen, og poengfangsten etter 17 kamper i 2012 er mer enn doblet siden 2010 (27 poeng mot 13).

- Det er en fantastisk laginnsats i dag. Det er helt utrolig at vi kommer tilbake slik vi gjør, gutta er helt fantastiske, sier Leif Gunnar Smerud til TV2 etter kampen.

- Vi teller hver seier, og det er veldig, veldig godt, sier han videre.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her

Det tok tid før de store sjansene ble skapt i Hønefoss i kveld, faktisk måtte vi til midtveis i 1. omgang, da ballen smalt i tverrliggeren bak Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet. Nikola Djurdjic var nær etter 35 minutter, men han fikk ikke stokket beina etter flott trekantspill med spissmakker Alexander Søderlund.

- Det var skikkelig moro. Vi må tro på egne ferdigheter, og det gjør vi i dag. Det er bra karakter i laget, og med et par pene scoringer er vi veldig fornøyde, sier Frode Lafton til TV2 etter kampen.

Og da Haugesund ikke fikk scoring, så kom den første like godt fra Hønefoss, bare tre minutter etter at Djurdjic burde ha gitt FKH ledelsen. Kevin Larsen dro opp angrepet, ventet akkurat lenge nok til at venstreback Alexander Groven fikk timet sitt lange løp, spilte Groven fri, og han plasserte ballen pent til side for keeper Kristiansen.

På overtid skjedde det masse. Først hadde Alexander Søderlund sjansen. Der etter kunne Riku Riski lett ha fått straffe for Hønefoss, og da måtte i tilfelle FKH-stopper Umaru Bangura tatt en tidlig dusj. Og akkurat da dommeren skulle blåse av omgangen, gikk det så fort på en-touch blant FKH-spillerne at Geir Ludvig Fevang plutselig var alene med keeper - og utlignet med omgangens siste spark.

Det var samtidig Fevangs siste spark i kampen. Han kom aldri ut igjen på banen etter pause.

Andre omgang var bare fem minutter gammel da stopperduoen til Hønefoss rotet det til. Frode Lafton og Kristjan Örn Sigurdsson løp i hverandre, og der var luringen Nikola Djurdjic på plass og fikk kjempet FKH i ledelsen.

Det så ut som FKH hadde bra kontroll, men etter en drøy time kom det et voldsomt Hønefoss-trykk. Dette er to lag som lever av sin enorme innsats, og nå var det hjemmelaget som hadde mest krefter. Det viste seg etter 67 minutter, da Kristjan Örn Sigurdsson gjorde det godt igjen ved å heade inn utligningen, etter to cornere og masse frem og tilbake inne i FKH-feltet.

Hønefoss fikk virkelig tro på tre poeng eter islendingens scoring, og bare seks minutter senere kom kveldens vakreste scoring i Idrettsparken. Høyrebeinte Heiner Mora gikk innover fra høyresiden, la ballen over på venstre - og klinket til med innsiden av foten fra 18 meter. Ballen curlet vakkert rundt keeper Kristiansen og i mål - til 3-2 for Hønefoss.

Haugesund fikk til et lite press mot Hønefoss-målet de siste minuttene, uten at de skapte noe som kan kalles ordentlige farligheter.

- Det er ikke gøy å tape, men det kommer flere kamper. Det er en jevn kamp, og hadde vi vært dyktige nok ville vi redd det av. Jeg er alltid skuffet når vi taper, sier Jostein Grindhaug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder