Foto:

Solskjær etter møtet med Røkke: - Vi er gode venner

Fremdeles taus om framtidsplanene etter møtet med Røkke: - Det tar vi senere

KONGLUNGEN (VG Nett) Ole Gunnar Solskjær (39) forteller at han og Kjell Inge Røkke (53) i kveld hadde en god prat om de siste dagers hendelser - og om framtiden.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det var en fin kveld med mye god mat - men ikke noe drikke, for jeg skal kjøre etterpå. Det var en god opplevelse, forteller Solskjær til pressen i kveld.

Og Molde-treneren så virkelig ut til å ha hatt det hyggelig - han smilte og var imøtekommende overfor pressen da han gjorde et stopp for å svare på spørsmål fra journalistene som ventet i nærheten av Røkkes bolig i Asker.

Molde-investorens middag med Solskjær varte i flere timer, men nøyaktig hva det ble snakket om over bordet, ville ikke 39-åringen si særlig mye om.

- Som jeg sa tidligere, så trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne det. Vi snakket om de siste dagers hendelser og om framtiden, fortsetter Molde-treneren.

VGTV: Dette sa Solskjær etter møtet med Røkke
VGTV: Her ankommer Solskjær Røkke-møtet

Hentet i privatflyet

Ole Gunnar Solskjær ble hentet av Kjell Inge Røkkes privatfly i Kristiansund i ettermiddag. Sammen med kona Silje ble han fløyet til Gardermoen, hvor Jim Solbakken ventet på ham.

Striden mellom Røkke og Solskjær har vært et omdiskutert tema etter at Røkke meldte at han ville trekke seg som investor i klubben på grunn av Solskjærs Villa-flørt. Nå skal de ha skværet opp.

- Vi er gode venner, ja, bekrefter Solskjær.

På direkte spørsmål om han kom til å bli Aston Villa-manager, lo Solskjær før han svarte:

TOK I MOT SOLSKJÆR IKVELD: Kjell Inge Røkke. Foto: Eivind Griffith Brænde, VG

- Jeg skal ikke svare på hypotetiske spørsmål. Det tar vi senere. Det kommer snart fram hvordan det blir framover. Dere får vite det tidsnok.

Deretter, fremdeles i blitz-regnet, satte Solskjær seg i bilen for å reise tilbake til Gardermoen og Kristiansund.

Stridens kjerne

Det var på kvelden 17. mai at bråket startet. I en pressemelding uttrykte Røkke misnøye med Solskjærs Villa-samtaler:

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet, som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, Akers ASAs styreleder og hovedeier.

Røkke stilte tre spørsmål til Solskjær - som det siden kom frem at manageren svarte motsatt på enn det Røkke ønsket.

Røkke varslet samtidig at Aker ville trekke sin 20 millioner kroner i året-støtte fra Molde etter årets sesong.

- For meg har det vært viktig å være en del av «fellesskapet Molde FK», hvor ingen enkeltindivider går foran klubben. Jeg vil takke sponsorer, spillere, støtteapparat, supportere, frivillige og økonomiske bidragsytere for et godt samarbeid. Bjørn Rune Gjelsten stilte opp med ekstra penger til kjøp av spillere på langsiktige kontrakter da Solskjær ble ansatt som manager, sier Røkke som nå kutter pengestøtten etter denne sesongen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder