MATTA FÅR HVILE: Kristofer Hæstad og Anthony Annan møttes på en ujevn og løs Ullevaal-matte i mars i fjor. Foto: Scanpix

VIFs borteønske hjelper landslaget

- Logisk for alle at vi gjør det slik, sier Pål Breen til VG Nett

(VG Nett) Vålerenga ba om å få begynne sesongen på bortebane blant annet for å sikre landslaget en bedre gressmatte mot Danmark 26. mars.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Martin Andresen slaktet Ullevaal-gresset etter 0-0-kampen mot Rosenborg 28. mars i år. Vålerenga ønsker å bidra til bedre forhold på sin egen hjemmebane, som også er landskamparena, og ba derfor NFF om å slippe å spille hjemme i seriestarthelgen 20. mars.

VG Nett-leser:Det skulle bare mangle at vi fikk hjemmekamp i siste runde.Diskuter her!

- Vi har sett tidligere hvordan man har slitt med den matta. Jo lenger den får ligge, desto bedre er det, sier VIF-direktør Pål Breen til VG Nett.

Sammen med Ullevaal stadion fremmet Vålerenga et ønske om å få åpne sesongen utenfor Oslo. Det fikk årets sølvvinner innfridd da Martin Andresens gutter reiser til Stavanger for å møte Viking.

Les også: Sjokkert over Ullevaal-gresset

- Hvis vi hadde spilt hjemme 20. mars, og Norge møter Danmark helgen etter, kan det hende vi hadde kommet til å slitt med banen i flere måneder etterpå. Banen tåler ikke mye i begynnelsen av sesongen, sier Breen.

- Dere hjelper jo også landslaget på denne måten?

- Ja, vi nevnte i søknaden at det er logisk for alle parter hvis vi gjør det slik. På mange måter kan det hjelpe oss også, sier Pål Breen.

Men selv om Vålerenga-leiren takker NFF for at de fikk begynne på fremmed gress, vanker det ikke bare ros fra Valle til forbundskontorene for serieoppsettet.

KRITISK: Pål Breen. Foto: Jan Petter Lynau

Les også: Rosenborg åpner mot Brann i Bergen

Vålerenga ba om hjemmekamp 16. mai, i Norway Cup-uka og i siste serierunde. Kun det siste ble innfridd da VIF avslutter sesongen hjemme mot Stabæk - akkurat som i 2004 da Rosenborg tok gullet på flere scorere mål enn Oslo-laget.

- Jeg ser NFF sier de fikk 133 innspill, og at 118 er innfridd. Da har vi kommet dårlig ut, sier Breen til VG Nett.

- Det totale tilskuertallet i eliteserien bør man ta på alvor. Da bør man gi kamper på dager hvor lag kan trekke over 20.000. Vi fikk hjemmekamp i siste runde, men det var mer et sportslig ønske. Dette er ikke noe kommersielt godt oppsett for oss, fortsetter Breen.

Les også: Andresen kritisk til serieoppsettet

Vålerenga-direktøren antar at Oslo-klubben vil tape opp mot tre millioner kroner på at man i 2011 ikke får hjemmekamp 16. mai og i Norway Cup-uka.

- For vår del er det vel egentlig bare å si god jul til denne terminlista, smiler Breen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder