Foto: Francesco Pecoraro, Ap

Napoli unngikk Juventus-rykk etter Inler-suser

Napoli utlignet Juventus' tidlige ledelse og hindret at tittelforsvareren fikk stikke av på Serie A-toppen med 1-1 hjemme på San Paolo fredag.

Publisert:

Med elleve kamper igjen å spille har Juve seks poengs forsprang til ligatoer Napoli. Fredag var vertene nærmest seier og kunne tatt innpå serielederen, men det var Juventus som hadde startet oppgjøret best.

Andrea Pirlo plukket opp ballen fra en corner i det 10. minuttet og slo inn i feltet. Der ventet Giorgio Chiellini, som kontant stanget inn 1-0 fra bakerste stolpe.

Midtstopperen scoret i sin første kamp fra start etter leggskaden som har holdt ham utenfor siden desember.

- Jeg føler at vi viste hvor mye vi ønsker å vinne ligaen igjen. Vi er fornøyde med prestasjonen. Det er synd at vi ikke vant, men det var et riktig resultat, mente han.

Napoli skapte også flere gode muligheter, men var litt heldige da Gökhan Inler utlignet like før pause. Sveitserens langskudd traff hodet til Juventus-stopper Leonardo Bonucci, som med stussen fintet ut keeper Gianluigi Buffon.

VGTV: Her stanger Chiellini Juventus i ledelsen

Annen omgang ble et taktisk spill der lagene, i frykt for å miste poeng, var forsiktige med å sende mange mann i angrep. Uansett skapte Napoli de beste sjansene, men klarte ikke å omsette dem i et seiersmål.

Hjemmelaget unngikk tap for tiende kamp på rad, men fire strake uavgjorte har gjort luken til Juventus vanskelig å tette.

Kampen inneholdt også et par usportslige situasjoner. Like i forkant av hvilen lugget målscorer Chiellini Edinson Cavani, som svarte med en albue.

- Reinspikka svineri av Cavani. Usle feiging. Tåler tydeligvis ikke presset. Mister mye av respekten for han nå. Trist, skrev C More-kommentator Per-Jarle Heggelund på Twitter, og fulgte opp med:

- ... og Giorgio Chiellini. Du er ikke mye bedre ser vi. Å lugge er noe som ikke engang er forbeholdt småjenter. Straffespark for lugging?

Toppstriden før helgens øvrige kamper: 1) Juventus 59 poeng, 2) Napoli 53, 3) Lazio 47, 4) Milan 45, 5) Inter 44.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder