Eksperter ut mot Liverpools ledermål: – Håpløs avgjørelse

MADRID/OSLO (VG) Liverpool tok ledelsen 1–0 i den pågående Champions League-finalen etter at Tottenham-spiller Moussa Sissoko fikk straffe imot seg da ballen traff franskmannens hånd. Det frustrerer flere fotballeksperter.

– Jeg hadde én frykt før kampen, at Champions League skulle bli avgjort på en tvilsom handsavgjørelse, og sånn har det blitt. Det er en håpløs avgjørelse, igjen. Han får ballen skutt på seg fra to meters hold, mest i brystet - og så blir det straffespark. Er det en forseelse som skal straffes med straffespark? «Nei», er svaret på det, sa Viasats Rune Bratseth.

Bare 22 sekunder hadde gått da ballen traff Sissoko – først i brystet, deretter i armen. Dommer Damir Skomina pekte umiddelbart mot ellevemeteren. Den slovenske kamplederen fikk støtte fra VAR-panelet, for ifølge regelverket skal avgjørelsen være korrekt.

– Arm i unaturlig posisjon er lik straffe, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter, og opplyser å ha konferert med den norske toppdommeren Svein Oddvar Moen som er gjest i kanalens studio.

I 2. omgang la Divock Origi på til 2–0, den scoringen var udiskutabel

JUBLET: Mohammed Salah satte inn 1–0 for Liverpool før det var spilt to minutter. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

Ronny Deila erkjenner at regelverket mener Liverpools straffe var riktig idømt, men Vålerenga-trener er likevel oppgitt.

– Reglementet sier at hvis du har en stilling som ikke er normal og ballen treffer hånden, så er det straffespark. Det er derfor han dømmer, men jeg er helt enig med Rune, sier Deila.

Han får støtte av ekspertkollega i Viasat Morten Langli.

– Det er mot spillets idé. Konsekvensen står ikke i stil med forseelsen. Hvis vi skal ha et reglement som dette i fotball ... Det strider mot folks rettsoppfatning. Jeg syns det er stein gærent, sier Viasat-ekspert Morten Langli.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder