PÅ VEI TILBAKE: Emilie Haavi fotografert under en styrkeøkt hjemme i garasjen hos foreldrene. LSK-veteranen gjør comeback etter at hun ødela kneet under fotball-VM i fjor sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk

Tror Vålerenga gir LSK gull-kamp til døra

De har vunnet Toppserien seks sesonger på rad. I år får LSK enda tøffere konkurranse om seriemesterskapet, ifølge en undersøkelse VG har gjennomført med spillerorganisasjonen NISO.

 • Jostein Magnussen

Slik får vi tolke svarene i spørreundersøkelsen som spillerorganisasjonen NISO har gjennomført sammen med VG blant spillerne i den hjemlige Toppserien, fotballkvinnenes øverste divisjon.

 • 34,9 prosent tror LSK Kvinner vinner igjen.
 • 26,5 prosent peker på Vålerenga.
 • 18 prosent svarer Sandviken.

Undersøkelsen ble sendt ut og besvart før seriestarten ble utsatt som følge av coronaviruset. Førstkommende fredag, 3. juli, er det endelig duket for sesongåpning.

Sist sesong tok Lillestrøm gullet med fire poengs margin ned til Oslo-klubben. Vålerengas Andrine Tomter vil ha mer enn sølv denne sesongen.

– Det er kult at så mange spillere har troen på oss. Vi tok sølvet i fjor og har aldri vært nærmere LSK. Det tyder på at vi gjør mye riktig. Vålerenga har en god tropp, og jeg tror vi kan oppnå mye bra, sier forsvareren med en fortid i Kolbotn, Avaldsnes og FC Twente.

– Jeg tror vi skal være med å kjempe om gullet helt inn. Det skal være oppnåelig selv om LSK er sterke og et veldig godt fotballag. Vi beviste i fjor at vi har noe i toppen å gjøre.

les også

Haavi møtte veggen: – Har vært en ensom kamp

– Du vil jo alltids vinne og bli mester, men vi må ta dette kamp for kamp og lære av hver eneste match. Så får vi se hvor vi ender til slutt, sier spilleren som hater å tape, Vålerenga-kaptein Sherida Spitse. Sist sesong endte VIF fire poeng bak Lillestrøm.

Emilie Haavi, Lillestrøm-veteranen som har gått kneskadet siden VM i Frankrike i fjor, konstaterer at det er lenge siden LSK scoret så lavt på «favorittbarometeret».

– For folk utenfor er det kanskje naturlig siden det har vært store utskiftninger i laget. For oss er det imidlertid naturlig å ha som ambisjon å gjenskape det vi har gjort de siste årene. Det er derfor spillere har kommet til LSK, fordi de ønsker å vinne. Det merker man i spillergruppen, sier Haavi.

Hun har et par andre gode argumenter til som taler for LSK:

– Selv om det er mange nye fjes, så har man en felles ambisjon og felles mål. De nye spillerne kommer ikke hit fordi de tjener en masse penger, men fordi det er en god kultur og at det er et bra sted å være. Det gjenspeiles i innsats og holdninger. Man er der fordi man ønsker å prestere.

Toppserien spilles som dobbelt serie med 18 runder. Sluttspillet, som ble vedtatt innført før denne sesongen, blir det ingenting av.

Mer om

 1. Toppserien
 2. LSK kvinner
 3. Vålerenga kvinner

Flere artikler

 1. Babyboom i Vålerenga: – Kom vel neppe som en bombe

 2. Full forvirring rundt handsregel: – Det skjer så fryktelig mye dumt

 3. Eirik Horneland: – Garderoben hadde for stor makt

 4. VIF-profil reagerer på NFFs plan: – Ikke mulig å ha et vanlig liv

 5. Utøvere ber om psykologhjelp: – Viktig å komme i gang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder