Haaland hylles i Østerrike etter praktassist

(Rapid Wien - Red Bull Salzburg 0–2) Erling Braut Haaland (19) la opp til kampens første scoring på vakkert vis i den østerrikske serieåpningen. Det bet østerrikske medier seg merke i.

Det var i det 35. minutt at Haaland fikk kranglet med seg ballen etter en duell, dro av to mann og slapp en perfekt vektet stikker til Takumi Minamino. Japaneren gjorde ingen feil alene med Rapid Wiens målvakt.

– Haalands genistrek brøytet vei for Salzburgs prestisjesier, er tittelen i Salzburger Nachrichten.

– I angrep virvlet først og fremst Haaland rundt, og viste med det allerede i sesongåpningen at han ikke vil ha noe problem med å fylle de store skoene til fjorårets toppscorer Munas Dabbur, fortsetter Salzburg-avisen.

Den rosen er ikke småtteri: Dabbur scoret 20 mål i ligaen i fjorårssesongen.

VG+ sendte hele kampen. Du kan se den i opptak her:

Også i andre aviser er det ros å hente.

– Nordmannen viser sitt enorme potensial, skriver den østerrikske avisen Kurier i sitt referat, som også beskriver Haalands prestasjon som «fremragende».

– Drømmeforarbeid av unggutten Erling Braut Haaland, skriver Kronen Zeitung.

Haaland bet nemlig virkelig godt fra seg i duellspillet og hadde i tillegg et par brukbare avslutninger før han ble byttet ut i det 80. minutt.

Med litt mer presisjon fra lagkamerat Patson Daka kunne Haaland også fort fått et mål selv da han var ledig på blankt mål før ti spilte minutter. Spisskollegaens pasning havnet dessverre bak nordmannen.

– God start for laget. Mye å gå på spillemessig, men Rapid er en vanskelig plass å spille. Kjekt for junior å få starte og fint forarbeid til målet, skriver spissens far, tidligere englandsproff Alf-Inge Haaland, i en SMS til VG etter kampslutt.

Masaya Okugawa, som kom inn for Haaland, la på til 2–0 to minutter etter at han tok over nordmannens plass på topp. Det ble også sluttresultatet.

Den 19 år gamle rogalendingen ankom Red Bull Salzburg fra Molde i januar, men slet i vår med spilletiden. I sesongoppkjøringen denne sommeren har det imidlertid sett bedre ut:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder