STØTTER RIVALEN: Pep Guardiola (til venstre), her fotografert i en Premier League Asia Trophy-kamp mot West Ham, støtter utspillet til Jürgen Klopp, her avbildet på en pressekonferanse i forkant av en treningskamp. Foto: Reuters / AFP

Guardiola støtter Klopp om rovdrift: – Det kommer til å drepe spillerne

Manchester City begynte sin nye sesong før angrepsspilleren Riyad Mahrez var ferdig med sin gamle, og manager Pep Guardiola mener terminlisten for de beste spillerne er «galskap».

– Vi kan ikke glemme at vi startet en ny sesong før Riyad Mahrez avsluttet den forrige. Terminlisten er galskap og det kommer til å drepe spillerne våre. Vi kan ikke holde på slik over lang tid, sier Pep Guardiola på pressekonferansen i forkant av Manchester Citys oppkjøringskamp mot Kitchee i Hongkong.

Uttalelsene kommer i kjølvannet fra Liverpool-manager Jürgen Klopps hjertesukk over den hektiske og langvarige terminlisten til sine mest profilerte spillere. Nations League-sluttspill, Afrikamesterskapet og Copa América har gjort at de beste spillerne har fått betydelig kortere sommerferie.

les også

Griezmann om Neymar-overgangen: – Vanskelig

– Denne situasjonen er uakseptabel på lang sikt, sier Klopp ifølge Daily Mail.

Tyskeren er kategorisk på at hans spillere skal ha tre uker ferie før sesongstart. Det samme er Guardiola, og det betyr at de ikke får alle stjernespillerne tilbake før seriestart.

– Jeg har ikke lyst til at de skal komme tilbake når de ikke er i form både fysisk og mentalt etter en utrolig tøff sesong, sier Guardiola, som leder sitt Manchester City til deres andre Premier League-tittel på rad, etter en maratonduell mot nettopp Liverpool.

les også

Solskjær lover bedring på topp: – Forventer at de blir bedre

Samtidig imponerer den mektige spanjolen at flere spillere har ønsket å komme tilbake til sesongoppkjøring før tiden, fulle av treningsiver og vilje. Det stoppet ham likevel ikke fra å komme med en oppfordring til organisasjonene som setter terminlisten.

– De er nødt til å gi spillerne tid til å puste, og gi oss mer kvalitet i turneringene. De er nødt til å hvile, sier Guardiola.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder