Historisk Hegerberg tangerte målrekord i Champions League: – En stor bragd for meg

(Fortuna Hjørring - Lyon 0–4) Med to nye scoringer tangerte Ada Hegerberg (24) målrekorden i Champions League. Nå er hun oppe i 51 mesterligamål.

Hegerberg startet dagen på 49 scoringer i Champions League. Det var to bak Anja Mittags målrekord i fotball-Europas aller største klubbturnering. Tyskeren scoret 51 mål i Champions League før hun la opp. Da dommeren blåste sluttsignalet hadde hun tangert rekorden. Etter kampen var hun naturligvis stolt.

– Det er en stor bragd for meg, og en stor takk til alle lagkamerater som har vært med og ledet meg opp til dette store øyeblikket, sier Hegerberg til VG.

Målene gjorde at hun tangerte rekorden - men superspissen har allerede satt blikket mot å få den neste scoringen i Champions League, som gjør at hun står alene på toppen av tronen.

– Nå er det bare å mate på videre, og være sylskarp med alle detaljer. Vi er så vidt igang, og jeg er super-gira for veien videre, sier Hegerberg gjennom sin manager.

les også

Hegerberg-mor om Ingebrigtsen-familien: – Føler vi er i slekt

Allerede etter 18 minutter kom den første scoringen. Dzsenifer Marozsán gikk i bakken innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Der er Hegerberg fus, og hun satte enkelt straffesparket til side for keeper.

Så fylte lagvenninne Eugénie Le Sommer på to ganger i løpet av første omgang. Dermed gikk Lyon til pause med 3–0, men Hegerberg var ikke ferdig.

Tidlig ut i andre omgang svevde hun høyest på et frispark, og stanget ballen i mål. Det sendte henne til 51 mål i Champions League, og tangerte rekorden.

Det har hun, ifølge UEFA, klart på kun 49 kamper i turneringen. Det bringer målsnittet hennes over en scoring per kamp.

Fikk melding av Mittag etter kampen

Til Lyons egen TV-kanal forteller Hegerberg at den tyske legenden Mittag, som la opp på toppnivå i sommer, sendte henne melding etter tangeringen.

– Jeg fikk nettopp en melding av Anja Mittag. Det er fabelaktig. Hun er en legende. Jeg setter enormt pris på det, og det motiverer meg. Man må beholde balansen mellom nytelse og arbeid, forteller Hegerberg på fransk.

Lyon vant til slutt 4–0, og Hegerberg skryter av resten av laget etter kampen.

– Det var en stor kamp av laget. Vi klarer å sette de andre lagene ut av balanse på 1-2 touch. Vi må fortsette. Jeg vil takke laget. Vi opplever utrolige øyeblikk hver år.

I kjent stil har Hegerberg rent inn mål i Champions League denne sesongen. Sekstendelsfinalen mot Ryazan endte med fem scoringer signert Ada Hegerberg. Det tok henne opp fra 44 scoringer i det gjeveste selskapet, til 49. Dermed passerte hun den brasilianske legenden Marta (46 mål), og og etterhvert tyske Conny Pohler (48).

Hegerberg og Lyon har herjet i Champions League de siste årene. De har vunnet det gjeve trofeet de fire siste sesongene, senest i mai der hun nærmest egenhendig senket Barcelona med hat trick i finalen som ble vunnet 4–1.

les også

Hegerbergs mamma mener Lagerbäcks Ødegaard-støtte var absurd

Det var også norske innslag i åttedelsfinalene i Champions League. Karina Sævik scoret det første målet da PSG senket Breidablik 4–0. Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg møtte Twente, og tyskerne feide over sin nederlandske motstander. Til slutt endte det hele 6–0. Syrstad Engen startet målshowet med en strålende mågivende pasning tidlig i første omgang.

Se pasningen her:

PS! I morgen spiller Caroline Graham Hansens Barcelona mot Minsk. Dette var det første av to oppgjør i åttedelsfinalene i Champions League. Returoppgjørene spilles om to uker.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder