IDRETTSFAMILIER: Ada Hegerberg, Gerd Stolsmo og Andrine Hegerberg er en kjent fotballfamilie. Det er Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen i friidrett også. Foto: VG/NTB scanpix

Hegerberg-mor om Ingebrigtsen-familien: – Føler vi er i slekt

Gerd Stolsmo, mor til fotballprofilene Ada og Andrine Hegerberg, kjenner seg igjen i Ingebrigtsen-familien.

– Ja, jeg gjør det. Jeg føler vi er i slekt med dem om jeg kan si det. De er på et annet nivå, men mye av det samme går igjen. Den indre drivkraften er det som styrer alt. Jeg snakket med Henrik Ingebrigtsen på «God morgen Norge» hos TV 2. Vi drodlet litt om den måten å jobbe på, sier Stolsmo til VG.

les også

Familiekjærligheten viktig for historisk Ingebrigtsen-suksess

Hun har nylig gitt boken «Fotballmamma». Sammen med pappa Stein Erik Hegerberg har Gerd Stolsmo trent fram en Gullballvinner i Lyon-spiss Ada Hegerberg. Søster Andrine er proff i storklubben Roma. Foreldrene har involvert seg i stor grad på veien til toppen.

Se Hegerberg score mål her:

Dedikasjon

Stolsmo følger nå friidretts-VM og Ingebrigtsen-familien med stor interesse. Sandnes-karene Henrik, Filip og Jakob har løpt seg inn i verdenstoppen under trening ledet av pappa Gjert. Jakob Ingebrigtsen er klar for søndagens finale på 1500 meter. Mor Tone beskriver seg selv som tilrettelegger og mamma.

– Alt må komme fra den som vil dette. Jentene ville så utrolig mye og var så dedikerte, og ville drive med dette (fotball). Vi hadde verktøykassen og det ble lettere å legge til rette for dem. Det har funket med våre treningsmetoder, sier Stolsmo.

les også

Gjert Ingebrigtsen etter forsøksdramaet på 1500 meter: – Filip blir sint

Forberedelser

Stolsmo, som selv spilte i toppdivisjonen med Trondheims-Ørn, er opptatt av at døtrene ikke skal overlate noe til tilfeldighetene.

– Vi har alltid vært veldig opptatt av å være godt forberedt. Vi har alltid hatt egen oppkjøring før lagets oppkjøring. Man skal hele tiden være klar. Det gir god selvtillit å vite at du er klar. Det er veldig sammenlignbart med det Ingebrigtsen driver med, mener Stolsmo.

Gjert Ingebrigtsen er ikke alltid optimist:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder