Scoret i VIF-debuten - Stabæk slo tilbake

NADDERUD (VG) (Stabæk-Vålerenga 1–1) To sjanser, ett mål. Mayron George (25) fikk en drømmedebut for Vålerenga. Men Stabæk nekter å tape for Vålerenga.

Chidera Ejukas erstatter hadde litt startvansker mot Stabæk i kveld og viste seg først frem med en heading fem minutter før pause. Den strøk tverrliggeren.

Tre minutter ut i 2. omgang var den innleide Midtjylland-spissen våken på bakre stolpe etter at et skudd fra Herolind Shala traff høyre stolpe og trillet mot den venstre.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Fra spiss vinkel sendte 25-åringen Vålerenga i føringen foran nevene på Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Debutanten hadde imidlertid løpt fra seg etter 67 minutter og ble erstattet av Bård Finne.

VG Live - vi fulgte kampen i vårt livesenter

Det begynner å bli lenge siden Stabæk vant en seriekamp hjemme på Nadderud. 109 dager har gått siden 2–0-seieren over Bodø/Glimt 28. april. I det 65. minutt tok imidlertid kaptein Andreas Hanche-Olsen ansvar. På en corner fra Robert Hernandez knuste han alle i luftrommet på bakre stolpe og headet inn utligningen.

Nekter å tape for VIF

Mens en blodig Hanche-Olsen var ute for å få behandling etter å ha fått en albue i nesen, benyttet VIF overtallet til å skape en kjempesjanse. Aron Dønnum traff stolpen med en suser. Da var det spilt 80 minutter.

Etter kampen gratulerte VIF-trener Ronny Deila Stabæk-kapteinen med en fantastisk scoring.

– Det var en vanvittig prestasjon. Han kom svevende. Det er alltid en feil hvis du slipper inn mål, men noen ganger må du akseptere at det ligger en utrolig prestasjon bak, sier Deila til VG.

Hanche-Olsen har nå scoret i to kamper på rad.

– Du må kunne forlange noen mål av forsvarsspillere synes jeg. Å bidra på målfronten er sånn lag trenger innimellom, så tror jeg det kommer til å løsne mer for de «offensive guttene» fremover. Det er en del nye fjes her, og når de får noen flere treninger med laget så blir dette bra.

– Blir det bra raskt nok?
- Jeg tror det. Vi er jo bare halvveis i serien. Vi viser lovende takter og treningsgruppen er så bra at dette skal løse seg, sier kapteinen.

Stabæk gikk for tre poeng, men kan trøste seg med at de er ubeseiret mot Vålerenga på de fem siste hjemmekampene i serien. Fjorårets kamp møte her på Nadderud endte også 1–1.

Stabæk-trener Jan Jönsson ga også en debutant sjansen fra start. Kasper Junker er hentet til Nadderud for å score mål. Det var han aldri i nærheten av i kveld.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder