Eliteserien Fantasy er tilbake: – Prisnivået er skrudd kraftig til

Er Pål-André Helland verdt 11 millioner? Skal Jørgen Strand Larsen slå til i år? Det er igjen tid for Eliteserien Fantasy, og her kommer alt du trenger å vite.

 • Sjur Tveito

Det er bare én måned til Eliteserien sparkes i gang, noe som også betyr at det er klart for Eliteserien Fantasy 2020. Spillet som lar deg utfordre kollegaer, venner og familie om hvem som er den beste manageren.

SETT OPP DITT LAG HER!

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Reporter for Eurosport Norge og prissetter, Jonas Bergh-Johnsen, forteller at den største forskjellen på Eliteserien Fantasy sammenlignet med tidligere år, er prissettingen.

les også

NFF åpner for alkoholservering på fotballarenaer

– Etter flere år med romslige budsjetter og masse vekslepenger til overs hos de aller fleste utover i sesongen, håper vi å skvise folks lommebøker litt mer i år. Prisnivået er skrudd ganske kraftig til, særlig i sjiktet litt under de dyreste spillerne, forteller han.

Men Bergh-Johnsen kan berolige de som er bekymret for å ikke ha råd til å få satt opp et slagkraftig mannskap.

– Slapp av, dette er Eliteserien. Det dukker garantert opp billige, uslipte diamanter som gjør at budsjettet ditt går opp i år også, beroliger han.

Oppskriften på årets fantasy-spill er ganske likt på fjorårets kan Bergh-Johnsen fortelle, og sammenligner spillet med den engelske utgaven.

– Eliteserien Fantasy er nesten kliss likt Fantasy Premier League. Vi har tre ulike chips fra FPL, men har beholdt de tre vi hadde fra fjoråret, da vi syns de fungerte bra, sier han.

les også

Fagermos uvirkelige måned: – Jeg har ikke sovet mye

Han synes de vanskeligste spillerne å prissette er de som har et skyhøyt toppnivå og potensiale for poeng, som Pål-André Helland.

– Han koster hele 11.0 millioner i år, tross to svake sesonger på rad. Tanken er at med fast spilletid, i fantastisk vinterform og på alt av dødballer vil han være verdt pengene i 2020, sier han og legger til litt innside-info om Rosenborg-spilleren:

– Pål-André er en ivrig Fantasy-spiller og han pleier å kjøpe seg selv, og plassere kapteinsbindet på egen arm, med én gang han vet han skal starte en kamp for RBK. Det var ikke så ofte i fjor, men i år tror vi at Helland kommer til å gi seg selv bindet mange ganger.

Disse mener Eurosport-reporteren er «must haves» på fantasy-laget ditt akkurat nå:

Pål-Andre Helland, Rosenborg (11.0): Helland har mål i samtlige kamper så langt.

Niklas Castro, Aalesund (8.5): Castro viser at han er klar for Eliteserie-nivået med hattrick borte mot Brann.

Philip Zinckernagel, Bodø Glimt (8.0): Offensiv midtbanespiller med masse målpoeng i seg.

Disse spillerne kan overraske, tror Bergh-Johnsen:

Kristoffer Normann Hansen, Sandefjord (6.0): Kan bli en poengspiller hos Sandefjord, han har bøttet inn med mål for Ull/Kisa i OBOS.

Simen Bolkan Nordli, Aalesund (7.0): Kan bli et friskt pust, han har vært veldig sentral i HamKams offensive spill.

Eirik Schulze, Start (6.5): Er en type som har vist at det bor mye ball i ham, nå skal han forsøke å skape trøbbel for Starts motstandere.

Jørgen Strand Larsen, Sarpsborg 08 (7,5): Venter på gjennombruddet. I Sarpsborg 08 har de veldig trua på ham før 2020, etter et litt vanskelig første år i Eliteserien.

Fjorårets Eliteserien Fantasy-sesong var det Jens Garratt som gikk seirende ut av. Moldenseren delte sine beste fantasy-tips etter seieren ble klar mot slutten av 2019.

– Samle så mye informasjon som mulig, for så å ta egne valg. Sats alltid på form foran kampprogram, sa 32-åringen, som slengte seg med på fantasybølgen for tre år siden.

les også

Blodrøde tall for LSK etter nedrykk: Nå skal det kuttes 20 mill.

Garratt avslører også at det går noen timer til fantasy hver uke.

– Jeg har satset på folk som spiller hver runde. I tillegg har jeg sett litt på statistikk og hvem som kjøpes og selges mest, sier Garratt, som anslår at han har brukt rundt to timer i uken på det populære spillet.

Men tidsbruken inkluderer lytting til podkaster og ting som lar seg kombinere med «viktigere» gjøremål.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Fantasy

Flere artikler

 1. Disse kan være aktuelle for de ledige trenerjobbene i Eliteserien

 2. Pluss content

  Eliteseriens «ukjente» helter

 3. Slik blir de tre neste rundene i Eliteserien

 4. Kritisk til Hellands spesielle coronaløsning: – Blir vanskelig

 5. Cifuentes fra opprykk til bråk og kutt: – Har ikke vært enkelt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder