FÅR KRITIKK: Zlatan Ibrahimovic er fortsatt en helt i Los Angeles, men får stadig høyere kritikk. Her etter en av hans første kamper i Galaxy-trøyen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Spår Zlatan-exit: – Noe er feil med ham

Selv om han ligger på andreplass på toppscorerlisten og har ledet LA Galaxy til sluttspillet, får Zlatan Ibrahimovic (37) krass kritikk av de som følger klubben tettest.

 • Jens Friberg
 • Rolf Brown
 • Her er torsdagens oddstips!

– Jeg vet ikke om han er skadet eller om alderen endelig har begynt å ta ham igjen, men noe er feil med Zlatan Ibrahimovic. Forrige sesong skrudde han tiden tilbake, nå er han frustrert med god grunn, sier podcast-vert Josh Guesman i «Corner of the Galaxy», som handler om nettopp LA Galaxy.

I kjølvannet fra Galaxys 3–0-tap for San Jose Earthquakes natt til søndag, luftet supersvensken sin frustrasjon over manglende offensiv støtte. Men det var uttalelsene etter 2–0-seieren over Cincinnati i slutten av juni som virkelig har fått oppmerksomhet - i tillegg til denne scoringen, så klart:

– Jeg har mye vilje, vil mye, og jeg spiller med mye følelser. Så jeg vil gjøre mye, men det er umulig å gjøre så mye på en og samme tid, sier han, og uttalelsene er blitt tolket som kritikk av lagkameratene.

Fredag kan du fylle på feriepenger-kontoen ved å vinne i Eurojackpot. Det er ca. 90 millioner kroner i førstepremiepotten - lever kupongen din her før kl. 19.00 på fredag!

Videre i avsnittet sier Guesman at han tror Zlatan er inne i sin siste sesong som Galaxy-spiller, men at klubben vil vente til etter det kommende sluttspillet med å si farvel til svensken.

Svensken er på andreplass på toppscorerlisten med sine elleve nettkjenninger, bak kun Carlos Vela, men har bare to mål på de siste seks kampene i serien. De har allerede kapret en plass innenfor playoff-rundene, men er hele ni poeng bak byrivalen Los Angeles.

Nettstedet LA Galaxy Confidential sammenligner «Ibras» situasjon med den til David Beckham for noen år tilbake. De skriver at Zlatans nåværende situasjon minner om den til den engelske superstjernen på slutten av hans tilværelse i klubben, ettersom begge virket utilpasse i klubben mot slutten.

Også de konkluderer med at 2019 trolig blir svenskens siste år på vestkysten av USA.

VGs tips: Hjemmeseier

LA Galaxys hit og dit form sinker klubbens håp om å virkelig ta innpå byrival og tabelltopp Los Angeles FC. Rett nok er tre av fem siste MLS-matcher vunnet. Men sist ble laget påført et 0–3-bortetap for San Jose Earthquakes.

Hjemmeflyten over tid er derimot positiv med seks triumfer på ni.

Toronto FC holder i den siste playoff-plassen i Eastern Conference. Kanadierne spiller en underholdende fotball, men sliter med å vinne to kamper på rad. Nå viser formrekken kun én seier på ti siste (1–4–5).

Ashtone Morgan (f) og Jonathan Osorio (mb) er tilbake fra landslagsforpliktelser, mens vertene mangler tre mann.

Et begge lag scorer-oddspill hadde vært vårt foretrukne førstevalg her, men det tilbys ikke. Uansett, med amerikansk nasjonaldag forventer vi at hjemmefansen ønsker å avslutte den med en hjemmeseier. Oddsen er 1,71, spillestopp er kl. 03.00 og Strive viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. LA Galaxy
 3. Zlatan Ibrahimovic

Flere artikler

 1. Zlatan senket rivalen med hat trick-show: - Jeg er LA

 2. Zlatan Ibrahimovic om fremtiden: – Vet ikke om jeg kan fullføre sesongen

 3. Zlatans gave til seg selv: Ferrari til 10 mill.

 4. Zlatan Ibrahimovic : – Jeg er en Ferrari blant Fiater

 5. Zlatan føler seg jaktet på i USA

 6. Pluss content

  Se LA Galaxy mot New York City på VG+ og Strive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder