ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland er et av Europas heteste overgangsobjekt. Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Braut Haaland-bilde får nettet til å koke

MANCHESTER/OSLO (VG) Et bilde av Erling Braut Haaland som angivelig signerer på en Manchester United-trøye har virkelig fått nettet til å koke. Så delte han selv bilder der han signerer flere ulike trøyer.

  • Yngve Gjerde
  • Arilas Berg Ould-Saada

Som om det ikke var nok rykter rundt den norske spissen fra før.

Erling Braut Haaland er et av de heteste overgangsobjektene i Europa etter en fantastisk høstsesong med RB Salzburg. Han kobles til RB Leipzig, Borussia Dortmund - og Manchester United, og VG har tidligere kunne melde om at Ole Gunnar Solskjær besøkte Haaland-leiren i Østerrike.

les også

Tysk avis: Haaland har landet i Tyskland – skal i samtaler med Dortmund

Nå er det et bilde av Haaland - som har scoret åtte mål på seks Champions League-kamper - som er i ferd med å ta helt av på Twitter. Et bilde hvor han angivelig signerer en Manchester United-drakt skaper voldsomme spekulasjoner.

Dette er bildet:

VG har vært i kontakt med Manchester United, som bekrefter at de har fått med seg bildet, men sier de ikke har noen kommentar til spekulasjonene rundt Haaland. Klubben tilbakeviser også opplysninger som tabloidavisen The Sun har kommet med, der de hevder at Manchester United nærmer seg enighet med RB Salzburg og betaler 900 millioner kroner for spissen.

Den påståtte avtalen innebærer også en klausul hvor Haaland lånes tilbake til den østerrikske klubben ut sesongen.

Haaland er for tiden hjemme på juleferie på Bryne, og har etter at United-bildet gikk sin seiersgang på nettet, publisert flere bilder, hvor han først signerer den nevnte United-trøyen, etterfulgt av bilder hvor han signerer flere ulike drakter, deriblant en RB Salzburg-trøye, en Genk-trøye og en Leeds-trøye.

Det er mye som tyder på at det ligger et klubbytte i kortene for Braut Haaland i januar, men akkurat nå holder de fleste kortene tett til brystet. Ole Gunnar Solskjær sa på kryptisk vis til VG at «han vet hva han har lyst til å gjøre, og han vet hva han skal gjøre». Borussia Dortmund har ikke ville kommentere noen av ryktene som kobler Haaland til dem, mens en annen tysk storklubb har bekreftet Haaland-bud.

Haaland har selv lagt ut et bilde på sin Instagram hvor han takker følgerne for all støtten i 2019, og beskriver ved bruk av emojis at han blir en løve når vi snart tar fatt på 2020.

les også

Thorstvedt etter nye Haaland-opplysninger: – Alle i England vil se på det som et kupp

Kilder har opplyst til VG at en avgjørelse om hvor Haaland vil spille fremover kan komme når som helst. Selv om RB Salzburg ønsker å beholde spissjuvelen til 2019/20-sesongen er over, har de gitt nordmannen tillatelse til å diskutere med andre klubber.

les også

Dortmund-treneren lo bort Haaland-rykte: – Vi får se

Ifølge VGs opplysninger er Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Valencia og Sevilla blant lagene som har sett ham i aksjon.

Mer om

  1. Erling Braut Haaland

Flere artikler

  1. Kilder til VG: Forklaringen bak Haaland-bildet som gikk verden rundt

  2. RB Leipzig-sjef røper Haaland-klausul – frykter totalprisen

  3. Tysk storklubb bekrefter Haaland-tilbud

  4. Haaland-agent slår tilbake mot Manchester United-påstander: – Rart og skuffende

  5. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder