Pinlig skrell for Solskjær etter gigantisk brøler

WATFORD (VG) (Watford – Manchester United 2–0) Ole Gunnar Solskjær (46) må feire jul med bismak. For ikke å snakke om David de Gea (29).

Tabelljumbo Watford hadde vunnet én av 17 seriekamper denne sesongen, men fikk besøk av Manchester-nissen akkurat i tide til jul.

Hjemmelaget hadde ikke skapt en eneste sjanse da Ismaïla Sarr sendte et puslete skudd mot mål. David de Gea skulle bare ta den enkelt imot ved stolpen, men glapp den og fomlet den i eget nett.

– Det var en tabbe, det skjer i fotball, og vi trener hver dag for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen, sier Solskjær.

– Har du snakket med ham om hva som skjedde?

– Jeg har ikke spurt ham om det. Ballen glipper mellom hendene hans. Det burde vært en enkel redning. Han tenkte kanskje på hvor han skulle spille ballen videre. Det er en av tingene vi trener på nå, å angripe raskt etter en redning.

Spanjolen var fly forbannet på seg selv. Publikum lo av reprisene på storskjermen. Og de hadde flere gaver i vente.

les også

United-stjerne hyller Solskjær-effekten: – Håper han blir i mange, mange år

To minutter senere kastet Aaron Wan-Bissaka seg inn i en klønete sklitakling på Sarr, som gikk i bakken i feltet. Dommeren pekte på straffemerket, Troy Deeney banket ballen midt i mål, og de Geas raseri eskalerte.

Målvakten plukket opp flasken sin og kastet den så hardt han kunne i gresset mens han brølte – til stor fornøyelse for Watford-fansen, som hånet ham fra tribunen bak målet.

KLIKKET: En forbannet David de Gea kaster flasken sin i bakken etter 0–2-målet. Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Solskjær var rystet. To minutter tidligere hadde seieren virket godt innenfor rekkevidde. Det var ikke at de skapte flust av sjanser, men Watford virket tannløse, og Jesse Lingard hadde misbrukt kampens største sjanse i første omgang.

Han hadde ikke scoret et Premier League-mål på nøyaktig ett år, det forrige kom på samme dato i fjor i Solskjærs managerdebut mot Cardiff, og da han havnet alene med keeper manglet han den nødvendige beherskelsen.

les også

Solskjærs dom forbløffet norsk ekspert – slik svarer United-sjefen

27-åringen fikk god tid til å tenke i møte med Ben Foster, etter en fin stikker av Anthony Martial, men chippen hans var ikke følsom nok og landet på nettaket.

– Han valgte det vanskeligste alternativet i den situasjonen. Han prøvde å chippe ballen og traff helt feil, sa Graeme Souness i Sky Sports-studio i pausen.

– Han vet at han burde scoret, sier lagkamerat Harry Maguire.

– Det er en sjanse han normalt burde scoret på, men jeg er ikke sint på ham. Du kan ikke være det. Hvorfor skal man det? Det er en del av livet og en del av fotballen, sier Solskjær.

Etter de to kjappe Watford-scoringene tok manageren grep. Han kastet først innpå den målfarlige Mason Greenwood, så var det tid for Paul Pogbas comeback – franskmannens første minutter siden den 30. september. Etter hvert kom også Juan Mata på banen.

Men stormløpet mot Watford-målet uteble. Harry Maguire, Pogba, Greenwood og Marcus Rashford yppet seg med noen avslutninger, men United var aldri nær en opphenting.

Rekken på seriekamper uten tap stopper dermed på seks – og julaften feires på åttendeplass i Premier League for Ole Gunnar Solskjær og hans menn. Andre juledag kommer niendeplass Newcastle til Old Trafford.

Eks-United-sjef José Mourinho hadde heller ingen god dag på jobben søndag:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder