Vålerenga utklasset av Lillestrøm: – Ikke hatt en bedre lørdagskveld tidligere

VALLE (VG) (Vålerenga – Lillestrøm 0–3) Vålerenga hadde fire hjemmeseirer på rad og knapt baklengsmål siden seriestart. Men det var før laget de elsker å hate utspilte dem på eget kunstgress i kveld.

– Jeg har ikke hatt en bedre lørdagskveld tidligere. Det var morsomt å være med på dette, sier Thomas Lehne Olsen til VG.

– Vi viser hva vi står for og vil stå for. Det var en meget god kamp med veldig klokt taktisk spill av treneren, og vel utført av alle spillerne, sier Arnór Smárason.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

0–3 var et taktisk mesterverk av Lillestrøm og et uvirkelig mareritt for Vålerenga. Resultatet er det beste LSK har klart mot erkerivalen på Oslo-bane på 21 år. Bare 1–5 fra Bislett i 1998 er bedre.

Ikke rart Kanarifansen sang taktfast «Hjemmebane, hjemmebane ...» da kampen gikk mot slutten. Samtidig som flere og flere hjemmesupportere rømte fra arenaen.

– En fantastisk prestasjon av guttene. Vi gjorde en god kamp på alle måter. Planen var å vinne 3–0, sier Jörgen Lennartsson, og gliser godt.

Etter kampen ble det bråk da Aleksander Melgalvis prøvde å plante et LSK-flagg i kunstgresset på VIFs hjemmearena:

Når LSK ble truet på overganger gikk de brutalt til verks i starten, som VIF styrte. Tobias Salquist burde fått gult kort. Daniel Pedersen fikk det.

Så svarte Vålerenga med samme mynt. Og både Chidera Ejuke, Fitim Azemi og Efraín Juárez ble advart av dommer Svein Oddvar Moen. Azemi to ganger. Og rødt 11 minutter før slutt.

Men Lillestrøm som ikke hadde vunnet mot Vålerenga i Oslo i seriesammenheng siden 2012 (2–1) viste seg svært effektive når de fikk sjansen. Den ene de fikk i 1. omgang scoret de på. Men de kan bare takke og bukke til Adam Larsen Kwarasey for hjelpen:

Thomas Lehne Olsen fikk verdens enkleste jobb. Nesten ferdigscoret. Hans femte ligascoring for året.

Hjemmelaget hadde yppet seg med Azemis lobb over. Etter en knapp halvtime pøste de på med det som burde vært utligning. To ganger i løpet av noen sekunder fikk de megasjanser. Først Ejuke, så Aron Dønnum. Begge gangene sto LSK-keeper Marko Maric i veien med praktfullt keeperspill.

Vålerenga jaget utligning etter sidebytte, men det ble aldri skikkelig farlig. Det som kom tok Maric seg av.

De gule fra Lillestrøm var dødelig effektive. På lages andre sjanse tok de livet av kampen etter en drøy time. En dødball ekspederte Tobias Salquist til Lehne Olsen. Fra kort hold banket han inn 2–0. Nå er han oppe i seks ligamål på ti kamper.

les også

Her er Lillestrøm i særklasse landets svakeste

Men det stoppet ikke der. Åtte minutter etterpå kom et nytt sjokk for Vålerenga. Og det blir beskrevet som årets sensasjon i Eliteserien. Daniel Pedersen var nest sist på ballen. Salquist var sist med et smart spark på ballen da han fikk stå umarkert i feltet.

– Dette er vondt og skuffende. Måten vi taper på er tøff, det er trist, sier VIF-kaptein Adam Larsen Kwarasey.

VIF-trener Ronny Deila var også svært skuffet etter tapet.

– Dette var skuffende, og en vond dag. Vi kom ikke ordentlig i gang og ble kjempet ut av stilen og begynte å gjøre ting som vi ikke gjør til vanlig. Samtidig setter vi ikke de sjansene vi får i første omgang, sier Deila.

Han medgir overfor VG at han hadde det vondt med seg selv. Vålerenga har vært gjennom en strålende periode. Fire seiere på rad hjemme. Bare ett baklengsmål. Men etter 90 minutter mot 11 aggressive fra LSK var statistikken most. På spørsmål fra VG om spillerne hans hadde begynte å se «oppover tabellen» før matchen sier Deila.

– Det får de svare for selv. Men det å bli vant til og vinne, og ligge oppe i toppen, er en læringsprosess. Nå har vi fått oss en på tryne, og vi må komme oss tilbake på det sporet vi ønsker å være, sier Deila.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder