Tottenham holdt lekestue med Watford – legger press på Chelsea

(Tottenham - Watford 4-0) Watford ble flere nummer for små da Tottenham tok sin sjette strake seier i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Både før og under kampen mellom Tottenham og Watford strålte solen over London. På gressmatta på White Hart Lane var det Tottenham-spillerne som strålte.

– Jeg er glad og veldig stolt. Men vi hadde fortjent flere mål, sa Spurs-sjefen Mauriciio Pochettino til Sky Sports.

Harry Kane var tilbake i Tottenham-troppen etter ankelskaden han pådro seg mot Millwall i FA-cupen, men det var ingen som savnet Spurs sin toppscorer mot Watford. Mauricio Pochettinos menn hadde ingen problemer med å regelrett feie over Watford - og det ser ut som de akter å gi Chelsea kamp til døra i jakten på ligagullet.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

– Lag kommer til å frykte å komme til White Hart Lane, sa Dele Alli etter kampen.

Og det kan stemme. Tottenham var nemlig fryktinngytende gode mot Watford. Lørdagens 4-0 seier var av det overlegne slaget.

Drømmescoring

Pochettinos menn fant etterhvert løsningen på noe som var et tydelig problem tidlig i oppgjøret. Vertene prøvde stadig vekk på pasninger i bakrom - noe de ikke lykkes med ettersom Watford lå lavt og kompakt i forsvar.

Les også: Dele Alli hylles: – Gutten har alt!

Tottenhams løsning? Avslutninger fra distanse.

Første mann til å stille inn siktet var Dele Alli. Han åpnet scoringsballet med en perle. Etter kombinasjoner med Heung-Min Son, dro han seg innover i banen, fyrte av et skudd som bøyde seg rundt eks-Tottenham-målvakt Heurelho Gomes og i lengste kryss. Allis 16. scoring denne sesongen hadde et skikkelig Gareth Bale-preg over seg og nå er han bare tre scoringer bak toppscorer Kane.

Standarden var dermed satt.

BRENNHET: Dele Alli sendte Tottenham i føringen med en scoring Gareth Bale ville vært stolt av. Foto: AP / NTB Scanpix

VG+: Historien om Gareth Bale (krever innlogging)

Ikke lenge etter doblet Eric Dier Tottenhams ledelse til 2-0 etter at Son fikk et skuddforsøk blokkert, før hovmester Son selv økte til 3-0 like før pause - med nok et langskudd. Avslutningen hans lå klistret i hjørnet.

Leken Son

Tottenhams 3-0 scoring sørget for at Son ble den første spilleren fra Sør-Korea til å nå ti scoringer i én og samme sesong i Premier League. Og det skulle etterhvert bli mer jubel for Son.

Fikk du med deg? van Nistelrooy ga Son selvtillit

Tre scoringer før pause, og samtlige av dem utenfor Watfords 16-meter. Allerede før hvilen var kampen langt på vei avgjort, og det så ut til at det kunne bli stygge siffre på White Hart Lane.

Og styggere siffre ble det sett med Watford-øyne. Etter pause økte Son ledelsen til 4-0 med en lekker volley, og scoret dermed sitt ellevte for sesongen. Tottenham var langt nærmere 5- og 6-0 enn Watford var redusering, og vertene hadde fire forsøk i treverket i løpet av kampen. Men det stoppet på 4-0.

Tre poeng, vakre scoringer, rent bur og Kane-comeback. Det kunne ikke blitt særlig mye bedre for Pochettino & co.

Les også: Tottenham venter på Chelsea-tabbe

– Laget fortjener honnør på grunn av energien og måten de spilte på, som var fantastisk, sa Pochettino til Sky Sports etter matchen.

Tottenhams overlegne seier betyr at de befester sin posisjon som nummer to i Premier League, og er nå fire poeng bak serieleder Chelsea. Antonio Contes menn har én kamp til gode, og møter Joshua King og Bournemouth klokken 18.30 lørdag.

Den kampen kan du følge her.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder