Pedersen: – En mager trøst at det fungerer i store perioder

Glimt slo tilbake mot «gode» Start

(Bodø/Glimt-Start 2-0) Hva er galt med fortapte Start? Ganske mye. Men Kristiansand-laget kan i hvert fall ikke «beskyldes» for å ha mye flyt.

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over tre år gammel

– Effektivitet er viktig. Vi sliter med å være effektivt fremover, og vi klarer ikke å holde stand i 90 minutter. Sånn har det sett ut store deler av sesongen. Det er en mager trøst at det fungerer i store perioder, sier Start-trener Steinar Pedersen etter 0-2-tapet i Bodø.

Les fyldig kampreferat her

Han så at et godt Start-lag ble forvandlet til «sitt sanne jeg». Start, tabelljumbo med bare ni poeng, var best i det meste før pause på Aspmyra. Småpent spill, full kontroll defensivt – og sjanser det går an å score på (hvis du ikke spiller for Start).

Så: 15 minutter hvile, ny omgang og nye muligheter. Bodø/Glimt, som ikke hadde vært i nærheten av noe som helst, fikk en ny dose Start-sjokk i starten av annen omgang.

Les også: To Gytkjær-mål sikret ny RBK-seier

– Litt høye skuldre

Først i det 54. minutt kom den første Bodø/Glimt-sjansen. Ti minutter senere sto det 2-0 til Glimt etter en solid heading av Fitim Azemi og et sikkert straffespark av Ole Jørgen Halvorsen.

– Det har begynt å løsne litt. Det var ingen kjempekamp, men jeg scorer mål og burde hatt ett til, sier Azemi til TV 2 – etter scoring i sin tredje kamp på rad.

– Denne er tung for Start-trener Steinar Pedersen. Det går liksom aldri, heller ikke på de «gode» dagene, sa TV 2s kommentator Magnar Kvalvik.

– Annen omgang var mye artigere enn den første. Vi har flere store sjanser enn Start, og jeg synes vi vinner fortjent. Det er kanskje litt høye skuldre. Vi kan lese tabellen vi også. Det er deilig å få betalt, sier Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.

Les også: LSK reddet poeng tross keeperbrøler

Ifølge VGs sjansetelling har ikke Bjørkan helt rett. Både Start og Glimt skapte seks sjanser. Men det var Glimt som fikk uttelling, og de er nå oppe på en 11. plass på tabellen.

Start var det klart beste laget i en første omgang som bør glemmes snarest mulig av Aasmund Bjørkans gutter. Tabelljumboen fra Kristiansand spilte fin fotball, og skapte etter hvert noen brukbare sjanser.

Både Lars-Jørgen Salvesen, Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl kunne gitt Start-ledelsen, men det ble bare nesten – som så mange ganger før med dette Start-laget.

– En god første omgang. Vi spiller ball og skaper sjanser, sa Start-kaptein Vikstøl til TV 2 i pausen.

– Det er for dårlig av oss. Vi er hjemme og da er ikke vi som skal ta ned tempo. Vi må få opp tempoet, sa Glimt-kaptein Trond Olsen i pausen.

Mer om

 1. Bodø/Glimt
 2. IK Start
 3. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Sandnes Ulf kan miste redningsmannen til opprykksrivalen

 2. Skrekkåret fortsetter: Start-spillerne fortviler: – Vi klarer ikke vinne fotballkamper

 3. Mener dommerne har vært med på å sende Glimt ned

 4. Innbytter Manzon ble Glimt-helten

 5. Kanonskytter Juklerød oppfordret
  til å bruke Eggens «Go'fot-teori»

Fra andre aviser

 1. Start holdt i 55 minutter - så raknet det igjen

  Aftenposten
 2. Ber om unnskyldning til alle Start-supporterne

  Aftenposten
 3. - Start er på ingen måte noen lett motstander

  Aftenposten
 4. TUIL-spiller høyaktuell for divisjonsrival

  Fædrelandsvennen
 5. Steinar Pedersen: - Vi må ufarliggjøre situasjonen vi er i. Det kan ikke gå dårligere enn det gjør nå

  Aftenposten
 6. TUIL-spiller høyaktuell for divisjonsrival

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder