ETTERTRAKTET: Sander Berge i aksjon mot Brann på Ullevaal 13. august. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Vålerenga avslo stort PL-bud på Sander Berge

Vålerenga har sagt nei til et Everton-bud på stortalentet Sander Berge (18). Etter det VG erfarer kunne prislappen rundet 40 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Everton-budet var på over 20 millioner kroner, og hadde en mulig totalramme på godt over 40 millioner kroner – inkludert fremtidige bonuser.

– Jeg kan bekrefte at det har vært stor interesse rundt Berge i dette overgangsvinduet, og at det har kommet et konkret bud fra Everton. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Berges agent Mike Kjølø til VG.

– Vi har ingen kommentar til noe som helst. Jeg sier ikke noe om det er tilfelle eller ikke, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

Sander Berge kom til Vålerenga fra Asker før 2015-sesongen, og Asker har etter det VG forstår rett på rundt 20 prosent ved videresalg av den elegante midtbanespilleren.

– Jeg sier ingenting om summer, det får være mellom Vålerenga og klubb. Det jeg kan si er at vi tidlig fikk høre om dette. Vi har en avtale med Vålerenga om åpen dialog om sånne ting, sier Arne Knoph, daglig leder i Asker Fotball.

Sander Berge har vært et lyspunkt på årets Vålerenga-lag. Opta-tall viser at 21 spillere har over 1000 pasningsforsøk i årets Tippeliga. Av disse har Sander Berge høyest treffprosent, 88,3 (1094 av 1239). Berge er en av kun to spillere i årets Tippeliga med over 100 vellykkede pasninger i en kamp (103 mot Bodø/Glimt 19. august), opplyser VGs Geir Juva – ansvarlig for VG-børsen.

Følg Deadline Day her

Hadde håpet på salg

– Vi gjorde det vi kunne for å få til en sånn overgang for Sander. Jeg mener det er en fantastisk mulighet for ham. I tillegg er det en fjær i hatten for ham, Vålerenga, Asker og norsk fotball. At en Premier League-klubb ville satse på ham er en historie vi hadde trengt nå, legger han til.

Knoph sier at Asker var villig til «å strekke seg» for å få overgangen i boks.

– Vi ville bidra slik at det gikk i orden fordi jeg mener at det ville vært en veldig god overgang. Jeg har trent ham, og jeg vet hvilke evner han har til å ta nye steg hvor enn han kommer. Han er et unikt talent, og jeg er overbevist om at han får nye sjanser.

Hart ble historisk – klar for italiensk klubb

18-åringen Sander Berge har hverken erfaring fra A-landslaget etter U21-landslaget, men han har imponert på VIFs midtbane og denne uken er han med i U21-troppen som møter Bosnia-Hercegovina i Sarajevo fredag og England i Colchester tirsdag.

– Så fort han får spille for U21-landslaget, kommer flere og flere til å melde sin interesse, men det er ikke sikkert man får en like god avtale i fremtiden, sier Knoph.

Selv om han helst skulle sett at det ble et salg nå, så roser Vålerenga for måten de har tatt vare på Berge.

– Vålerenga la en utrolig god plan for Sander fra første samtale. Vi var veldig trygge på at han kom til å bli satset på. De fortjener honnør for at det har fulgt den planen til punkt og prikke, sier Asker-lederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder