KLARE BESKJEDER: Pep Guardiola (høyre) gir instruksjoner til Raheem Sterling (venstre) underveis i Manchester Citys første ligakamp denne sesongen mot Sunderland. Foto: Darren Staples Reuters

Guardiola om Sterling: – Nå føler han på kjærligheten – tro meg

City-manageren mener konkurransen er «umulig» å håndtere

Manchester City-sjef Pep Guardiola (45) må hver uke vrake
stjernespillere. Enkelte kan forlate klubben før vinduet stenger. Men for én unggutt har det blitt en «ny vår».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Guardiola har siden han tok over som sjef for de lyseblå vist hvilken tro han har på 625-millionersmannen Raheem Sterling (21). Det kan gå mot en sesong langt lystigere for lynvingen enn den forrige.

– Nå føler han på kjærligheten – tro meg. Tror du jeg har gjort ham bedre på halvannen måned? spør Guardiola retorisk, ifølge Daily Mail.

VG LIVE fra 17.00: Følg Manchester City – West Ham

– Glad han får vist talentet sitt

Det første tegnet på Guardiolas «kjærlighet» til lynvingen kom allerede før EM i Frankrike denne sommeren. Ifølge The Guardian ringte den kommende City-manageren til Sterling før han reiste sørover med landslaget for å fortelle at han «ville kjempe for ham» etter nedturene sist sesong. Sterling skal ha blitt fortalt at han var en viktig del av Guardiolas planer.

Overfor Daily Mail toner Guardiola ned sin egen betydning.

– Jeg er så glad for at Raz (Sterlings kallenavn) viser talentet sitt. Jeg kan foreslå for spillerne at de skal stå et visst sted for å få ballen mer. Men de tar avgjørelser blant en million muligheter i løpet av et sekund, sier Guardiola.

Les også: Guardiola i ekstase etter drømmestart

Inn og ut under Pellegrini

Så langt har uansett City-manageren gitt Sterling tillit. De to første kampene har 21-åringen spilt to fulle 90-minuttere i ligaen. Fasit er to seire før West Ham venter på Etihad litt senere i dag. Det kan dermed se ut til at alt ligger til rette for en mer stabil sesong for Sterling i 2015/2016. Han fikk kritikk i forkant av EM denne sommeren og det ble ikke bedre under og etter mesterskapet heller.

Etter overgangen fra Liverpool i fjor har Sterling vært inn og ut av laget under Citys forrige manager, Manuel Pellegrini. Av de 31 kampene han spilte i Premier League i fjor ble han byttet ut 15 ganger. Unggutten startet 11 kamper på benken, åtte av disse ble han byttet inn.

Les også: Mener ingen tør å kritisere Klopp: – Han har ingen plan B

– Hvordan håndterer du det?

Men der forholdet mellom Sterling og Guardiola blomstrer, sliter City-manageren med en stor tropp hvor stjernespillere ikke får spilletid. Han bekrefter imidlertid at Yaya Touré blir i klubben. Eliaquim Mangala, Joe Hart og Wilfried Bony kan alle være på vei ut døra.

– Det ville vært en drøm å jobbe med 11 spillere og syv på benken, ingen flere, fordi da er alle fornøyde. Men i øyeblikket har vi 19 spillere som ikke spiller. Så fortell meg hvordan du håndterer det? Det er umulig, sier Guardiola.

Spesielt behandlingen av keeper Joe Hart har vært kontroversiell. Klubb-yndlingen er åpenbart ikke noe førstevalg for Guardiola. I stedet har den tidligere Barcelona- og Bayern München-manageren hentet inn Claudio Bravo. Manchester Evening News skriver at den nyankomne burvokteren spiller derbyet mot United etter landslagspausen om ti dager.

– Jeg tar avgjørelsene og spillere som ikke får spille er ikke fornøyde. De er ikke fornøyde av én grunn. De føler at «treneren ikke elsker meg».

Lest denne? Thierry Henry: – Toppspillerne unngår Arsenal

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder