Superinnbytte sikret tre poeng til Brann

Brann har holdt nullen i 540 minutter på hjemmebane

Bergen (VG) (Brann - Haugesund 1-0) Seks kilo kreps ga Steffen Lie Skålevik tillit og styrke til å sikre Brann sin femte strake hjemmeseier.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det var som å lese en litt dårlig bok, oppsummerer Brann-trener Lars Arne Nilsen kampen mellom Brann og Haugesund på Brann Stadion.

– Men det er sånn med dårlige bøker, plutselig kommer det noe veldig spennende – og det kom. Det var et nydelig angrep det målet vi scoret, og defensivt er det en veldig god kampe. De skaper jo ingenting, fortsetter Nilsen.

VG Live: Brann - Haugesund

Haugesund fikk trille mye ball i starten av kampen, men Brann fremstod solid bakover – slik de har gjort på hjemmebane gjennom hele vårsesongen. Det var først da Nilsen tok grep i 2. omgang at Brann, som så mange ganger før denne sesongen, sikret poeng ved hjelp av en innbytter.

Lokal krepsefisker sikret seieren

Sammen med Kasper Skaanes ble Skålevik kastet innpå etter 45 søvndyssende minutter på Brann Stadion. Det sørget for umiddelbar suksess.

– Treneren kom ut og sa at det kokte i garderoben, så da ble det vel slengt litt med leppene der inne. Han sa at Kasper og jeg måtte komme inn med energi, sier matchvinneren.

Knappe fem minutter etter innhoppet kom krepsefiskeren fra Sotra først på ballen i Haugesund-boksen, og sendte rødtrøyene i føringen.

– Matchvinner er det deiligste du kan bli. Det er det drømmen for en spiss, sier Steffen Lie Skålevik til VG etter å ha gjort sitt andre mål for sesongen.

– Jeg var faktisk å dro kreps på torsdag. Hadde med meg fangsten til laget i går. Jeg sa det var derfor vi kom til å vinne, og det gjorde vi, sier en glisende Skålevik til TV2.

Kanskje var det også derfor Brann-treneren valgte å sette ham inn. Skålevik hadde ikke bare fôret laget, men også holdt kurs i krepsens liv og lære.

– Han hadde med seg seks kilo kreps i går og lovet seier om vi spiste det. Så får du vise at denne krepsen fungerer da – og det gjorde den, sier Lars Arne Nilsen til VG.

LES OGSÅ: Cupbombe: Brann ute etter straffedrama

Ingen bortforklaringer fra Haugesund

– Jeg likte måten vi spilte fotball. Jeg likte ikke måten vi forsvarte oss på målet eller måtan vi ikke scoret på, men bortsett fra det syntes jeg vi gjør en god forestilling, sier Haugesund-trener Mark Dempsey til VG etter kampen.

Haugesund måtte ut i 120 minutter da de ble slått ut av NM mot Bodø/Glimt i midtuken, men selv om unnskyldningen ble servert ham, ville han ikke skylde på det.

– De var friske! Syntes du de så sliten ut?, sier Dempsey.

– Nei, nei. De viste en fantastisk «drive», men vi må vokse litt mer, bli litt mer kyniske om vi skal ha noe fra disse kampene, avslutter Dempsey før han og resten av Haugesund haster avgårde.

LEST DENNE? – Selv Fjørtoft ville vært misunnelig på de låra der

Søvndyssende 1. omgang

De rødkledde hadde ballen sjelden mer enn tre-fire trekk av gangen, men var likevel farligst frempå i kampens åpningsminuttene. Da kampen nærmet seg kvarteret spilt svingte Ruben Kristiansen en hard kule mot 100-kampers jubilanten, Kristoffer Barmen, men lysluggen rakk aldri helt frem.

Det kunne se ut som det stod skrevet i instruksene at det ikke skulle spilles underholdende fotball på Brann Stadion denne søndagskvelden. Det mest interessante som skjedde første halvtimen var at Fredrik Haugen ble tildelt et gult kort for å tuppe ballen utover sidelinjen, etter at dommer Svein-Erik Edvartsen hadde blåst.

Erik Huseklepp satt etterhvert litt fart på Brann-angrepet, og skaffet frispark i god skuddposisjon, men det endte kun med at tilskuerne fikk anledning til å kjenne litt på kulen. Få minutter seinere fikk Haris Hajradinovic luftet skuddfoten for gjestene med hakket mer presisjon, men ballen endte like utenfor stolpen.

Etter 45 målløse, søvndyssende minutter ledet i det minste hjemmelaget kampen om gule kort. Både Haugen og Braaten havnet i boken til Edvartsen. Det gjorde ingen fra Haugesund.

Sett denne? Bayern München «holder kontakt» med Martin Ødegaard

Genialt dobbeltbytte

Brann-trener Lars Arne Nilsen tok umiddelbart grep i 2. omgang, og satt inn Kasper Skaanes og Steffen Lie Skålevik for Haugen og Huseklepp.

Fem minutter tok det før Steffen Lie Skålevik satt 1-0. Amin Nouri, som var helt usynlig før pausen, viste frem leken nærteknikk, dro av en mann og serverte innbytteren på perfekt vis.

Mark Dempsey gjorde sitt første trekk etter 62 minutter, da han satt inn Kwame Karikari for Roy André Miljeteig. Gjestenes første farlighet i 2. omgang var det Filip Kiss som stod for. Slovaken prøvde seg på hel volley fra utenfor 16 meteren, men klarte ikke å presse den mellom stengene.

Lest denne? EM-keeperen reddet Bodø/Glimt

Rogalendingene fikk opp tempo på kulen, og satt press på Brann utover i omgangen. Kristoffer Haraldseid var nær ved å finne Torbjørn Agdestein i boksen, men sistnevnte fikk aldri stokket beina i det som så ut som et forsøk på å hælklakke ballen inn.

Gjestne klarte å skape trykk mot Brann-målet mot slutten av kampen, men sjansene ble aldri store nok til å sette Piotr Leciejewski på prøve.

STORT EM-MAGASIN: Belgia-stjernenes trekantdrama, slik går det i EM og treneren som skulle redde en katt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder