Hva er dette?

Sjekk onsdagens oddstips

STORTALENTER: Martin Ødegaard (t.v.) har stor konkurranse om å være nederlandsk fotballs største talent. Kasper Dolberg (fra oppe til høyre), Enes Ünal og Arber Zeneli er blant de mest lovende ungguttene. Foto: Getty images

Her er Ødegaards nye «rivaler»

Martin Ødegaard (18) er ikke det eneste stortalentet i nederlandsk fotball. VG ba en nederlandsk ekspert om å plukke ut hans tre største konkurrenter.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

– Ødegaard virker veldig lovende. Det var lett å se på den halvtimen han spilte mot PSV, at han er veldig god med ballen. Jeg snakket med Heerenveen-trenerne om Ødegaard, og de sier at han viser at han kan gjøre hva som helst med ballen. De sier at hvis han kan bli bedre defensivt også, så har han åpenbart en stor fremtid, sier den nederlandske journalisten Marco Timmer til VG.

Lest denne? Sjefen med oppløftende Ødegaard-beskjed

Han jobber for magasinet Voetbal International og følger nederlandsk klubbfotball svært tett. Timmer tror at man kan forvente seg at Ødegaard virkelig tar Nederland med storm neste sesong.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

– Jeg tror dette er riktig steg for ham nå. Alle roser ham for hans ro og ydmykhet. Med Morten Thorsby rundt seg som kan passe litt på ham, så tror jeg at Ødegaard kommer til å tilpasse seg veldig raskt. Etter å ha kommet seg litt til rette denne våren, så tror jeg Ødegaard blir «on fire» fra og med neste sesong, sier Timmer.

Les også: Ødegaard fører seg snytt etter dramatisk tap

Da VG utfordrer ham til å plukke ut de tre største talentene i nederlandsk fotball bortsett fra Ødegaard, med et krav om at de må være midtbane- eller angrepsspillere og maks 21 år, svarer fotballjournalisten meget raskt:

1. Kasper Dolberg (Ajax, 19 år)

Den danske spissen er født i oktober 1997, et drøyt år før Ødegaard, og har allerede blitt en nøkkelspiller for Ajax. Denne sesongen har han scoret 11 mål, deriblant ett i Champions League.

– Ingen hadde forventet at han skulle få spille så mye allerede. Han har vært utrolig god, helt «amazing». Han er så ung og allerede så god, så alle spår ham en stor fremtid. Jeg tror han kommer til å selges til en veldig stor klubb snart, sier Timmer og fortsetter:

– Roen hans foran mål er hans største kvalitet. Akkurat nå er han det største talentet i Nederland.

VG snakket med Kasper Dolberg forrige uke. Da fortalte 19-åringen at han mener Martin Ødegaard burde valgt hans Ajax i stedet for Real Madrid for to år siden.

2. Enes Ünal (Twente, 19 år)

Den tyrkiske angrepsspilleren er like gammel som Dolberg. I likhet med Ødegaard er Ünal på utlån fra en europeisk monsterklubb, i dette tilfellet Manchester City, som forrige sesong lånte ham ut til NAC Breda, en annen nederlandsk klubb.

– Han er utrolig målfarlig. Alle trodde at Twente kom til å slite med å overleve i Eredivise denne sesongen, etter store økonomiske problemer i fjor, men takket være Ünal har de så langt gjort en veldig god sesong, sier Timmer.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Ünal har så langt scoret 10 mål og slått to målgivende pasninger på 17 kamper i den nederlandske ligaen denne sesongen.

3. Arber Zeneli (Heerenveen, 21 år)

Ødegaards lagkamerat kom til Heerenveen fra svenske Elfsborg i januar i fjor. Høyrevingen er født i Sverige, men har valgt å representere Kosovo på landslagsnivå. Denne sesongen har han vært fast inventar i Heerenveens startoppstilling.

– Han har vært veldig god. Spesielt imponerende er driblingen hans og de mange målene han enten scorer selv eller legger opp til. Hvis han fortsetter slik, så kommer han nok til å spille for en nederlandsk toppklubb eller i en større liga snart, sier Timmer.

Det var Zeneli som ble byttet ut da Martin Ødegaard fikk sin debut mot ADO Den Haag den 14. januar. Ødegaard fikk en halvtime fra benken i helgens kamp mot PSV Eindhoven, men nå kan det være duket for en opptreden fra start.

– Martin er en god spiller. Han kommer til starte – enten på onsdag eller neste søndag. Det kommer an på hva som skjer fremover, sa Heerenveen-trener Jürgen Streppel denne helgen.

I dag skal Heerenveen møte AZ Alkmaar til en tøff kvartfinale i den nederlandske cupen. Hjemmelaget AZ er favoritter, men vi tror Ødegaard, Thorsby og resten av Heerenveen-guttene kan ta en råsterk borteseier og sikre en billett til semifinalen. Spillestopp er klokken 20.40: Vi dunker til med borteseier til 3,50 i odds.

Les også

 1. Slik har utskjelte Giroud slått tilbake

  Det har nærmest blitt en vane: Olivier Giroud (30) avskrives av alle, men ender alltid opp med å stilne kritikerne.
 2. Derfor er Bravo Premier Leagues svakeste keeper

  Claudio Bravo (33) ble handlet inn med brask og bram i sommer av Man.City-manager Pep Guardiola.
 3. Full forvirring rundt Messi-fremtid

  Barcelona «leker med ilden» i kontraktsforhandlingene med Lionel Messi (29), hevder spansk storavis.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Martin Ødegaard
 3. Nederlandsk fotball

Flere artikler

 1. Ajax-kometen Dolberg (19) om Ødegaard: - Logisk at det har vært vanskelig for ham

 2. Danske Dolberg (19) om Manchester United-ryktene: – Det er underlig

 3. Ekspert etterlyser mer fra Ødegaard: – Scorer ikke nok mål

 4. Ødegaard med drømmescoring mot Ajax

 5. «Ukjente» Dennis Johnsen klar for Ajax: – Vi gjorde alt for å beholde ham

 6. Ødegaard inn etter 88 minutter – Heerenveen vant 2-0

Fra andre aviser

 1. Ødegaard av banen med skade, Thorsby scoret

  Aftenposten
 2. Derfor har Nederland blitt favorittlandet til norske fotballproffer

  Aftenposten
 3. Trøndersk unggutt blir lagkamerat med Ødegaard: - Forventer at han dominerer litt

  Aftenposten
 4. Trøndersk unggutt blir lagkamerat med Ødegaard: - Forventer at han dominerer litt

  Bergens Tidende
 5. Ødegaard herjer i Nederland: – Motstanderne prøver ikke engang å ta fra ham ballen

  Aftenposten
 6. Hallvar Thoresen: – Ødegaard får styrket sine sterke sider i Nederland

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder