FORSVINNER FRA NORGE: Vegard Forren ser ut til å fortsette karrieren i utlandet. I dag reiser han til Tyskland for å sluttføre avtalen med en klubb i 2. Bundesliga. Her er han i forbindelse med en landslagstrening. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Forhandler med 1860 München: Vegard Forren på vei til tysk fotball

Nok en landslagsspiller er på vei til tysk fotball. Vegard Forren (28) har i dag reist for å sluttføre forhandlingene med 1860 München.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter det VG forstår gjenstår bare småting før den mangeårige Molde-midtstopperen går løs på et nytt utenlandseventyr. Forrens kontrakt med MFK gikk ut etter fjorårssesongen, og landslagsstopperen kan gå gratis til en ny arbeidsgiver.

Les også: Solskjær: Forren ferdig i Molde

Trønderen med 33 A-landskamper er hemmelighetsfull overfor VG og ønsker ikke å kommentere hvilken klubb som ligger an til å bli hans neste arbeidsgiver.

Men det skal dreie seg om 1860 München, der Erik Mykland og Vidar Riseth spilte like etter årtusenskiftet da klubben var i toppserien. Også Ørjan Berg og Ola Kamara har kamper for Bayern Münchens lillebror.

1860 München ligger nå på 14. plass av 18 lag i 2. Bundesliga. Ambisjonene er imidlertid store og på litt sikt har klubben et klart mål om å komme tilbake på øverste nivå.

Han har vært ønsket av Rosenborg, men 28-åringen har vært klar på at han mest av alt ønsker å prøve seg i utlandet. For fire år siden ble han solgt til Southampton. Oppholdet i Premier League-klubben ble ingen suksess. Et halvt år senere ble Vegard Forren kjøpt tilbake til Molde.

Etter 2016-sesongen var han langt unna å bli enig med romsdalingene om en ny kontrakt.

– Molde har kommet med et tilbud som per dags dato ikke er godt nok for at jeg kan signere en ny. Så nå ser jeg på andre muligheter, så klart. Jeg håper først og fremst på en klubb ute i Europa, sa Forren til VG 25. november i fjor.

Les også: Ødegaard: – Vet at jeg har en fremtid i Real Madrid

En rekke nordmenn spiller fra før i Tysklands nest øverste divisjon: Gustav Valsvik i lederlaget Eintracht Braunschweig, Iver Fossum og Stefan Strandberg (Hannover), Bård Finne (Heidenheim), Even Hovland (Nürnberg), Veton Berisha, Zlatko Tripic og Mathis Bolly (Greuther Fürth) og Vegard Eggen Hedenstad i bunnlaget St. Pauli.

Les også: Ronaldo-bråk da Real Madrid ble slått av Sevilla

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder