RBK-Kåre etter 3-0 mot Brann: – Ikke mange som gleder seg til å komme hit

Helland om Acosta-krangelen: – Jeg antydet at han var litt lubben

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Brann 3-0) Brann var aldri i nærheten av å skape et eventyr på Lerkendal. Rosenborg befester posisjonen på tabelltoppen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mål av Matthias Vilhjálmsson, Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen fikk 19 399 tilskuere i ekstase.

– Det er nok ikke mange som gleder seg til å komme hit til Lerkendal. Men alle må hit én gang i løpet av året, uansett om de vil eller ikke, smilte Kåre Ingebrigtsen da VG møtte ham etter seieren.

Det begynner å nærme seg to år siden Rosenborg tapte hjemme.

– En tegneseriescoring, fastslo TV2-kommentator Harald Bredeli etter at Brann-spillerne ble gjort til rundingsbøyer av Yann-Erik de Lanlay, som avsluttet med å dundre ballen i nettet ved nærmeste stolpe. Det skjedde etter 68 minutter og betydde 2-0 til Rosenborg.

– Det var utrolig å få det målet. Og foran Kjernen - det gir selvtillit, sa de Lanlay til TV2 etterpå.

– Som kant lever du av å drible folk. Så dette var moro, sa rogalendingen til VG i intervjusonen på Lerkendal.

– For en vestlending er det ekstra gøy å slå Brann, innrømmet han.

1-0: Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson hadde tre fosøk. På det fjerde lyktes han endelig med å sette inn 1-0 til trønderne mot Brann. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Mike Jensen ble tatt og satte selv inn 3-0 på straffespark på overtid.

Rosenborg hadde styrt fra start og tok fortjent ledelsen etter 35 minutter. Pål André Helland la ut til Jonas Svensson, som la vakkert inn. Matthias Vilhjálmsson hadde før det misset på tre store sjanser, men på det fjerde skulle det skje. Han knuste Brann-forsvaret og headet inn 1-0-ledelse.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte.

– Det var et nydelig innlegg fra Jonas. Men jeg burde ha scoret før i kampen, sa Vilhjálmsson på TV2 i pausen.

– Der er det klasseforskjell i duellspillet, fastslo TV2-ekspert Freddy dos Santos om scoringen, der islendingen gjorde Brann-back Amin Nouri til «junior».

GOD KEEPER: Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson (liggende) har forsøkt seg, men Piotr Leciejewski har reddet. Nærmest Vadim Demidov. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Vi kommer greit i gang, men RBK har ballen mye, innrømmet Daniel Braaten, som har to seriegull med Rosenborg i sin karriere.

– Det var litt synd vi fikk baklengsmålet, konstaterte Braaten, som gjorde en god jobb på midtbanen.

Les også: RBK-Kåre søker råd hos Guardiola og Klopp.

Mot slutten og etter kampen ble det bråk mellom Branns Bismar Acosta og Rosenborgs Pål André Helland.

– Jeg traff tydeligvis et sårt punkt da jeg antydet at han var litt lubben, sier Helland.

– Det er sånn som skjer. Jeg skjønner godt at han er skuffet når de taper 3-0, fortsetter RBK-spilleren.

– Vi dyttet litt i hverandre, men sånn er fotballen, sa Acosta til TV 2.

Brann viste fra start at de ikke hadde så stor respekt for sin atskillig mer meritterte motstander, uten at det ble noen målsjanser ut av det.

Det ble derimot til Rosenborg, to ganger ved Matthias Vilhjálmsson, som spilte midtspiss fra start fordi Christian Gytkjær var småskadet.

Den første sjansen var en gedigen gavepakke fra Daniel Braaten, på den andre ble islendingen spilt igjennom – og begge ganger kunne Brann-tilhengerne prise seg lykkelig over at klubben har en så god målvakt som Piotr Leciejewski.

Etterpå gjorde Braaten opp for noe av tabben da han serverte ballen til Fredrik Haugen, men hans «skudd» ble som et tilbakespill å regne. Også Deyver Vega hadde et par skudd som minnet mer om tilbakespill.

Sjekk denne: Søderlund tapte duellen med Zlatan

Rosenborg gikk altså til pause med 1-0-ledelse, men i starten på 2.omgang var Brann uhyre nær 1-1 da André Hansen rotet på en corner fra Vega. Heldigvis for RBK-keeperen rant det ut i ingenting.

Seks minutter ut i omgangen leverte Rosenborg et mønsterangrep, der Jonas Svensson la inn og Mike Jensen kunne bare ha bredsidet ballen i mål - men dansken sendte den istedet ubehjelpelig opp på tribunen.

Etter 63 minutter ble Fredrik Midtsjø senket av Bismar Acosta, og trønderne ville ha straffespark - men dommer Trygve Kjensli valgte å vinke spillet videre.

I stedet ble det altså 2-0 ved de Lanlay, og André Hansen tok seg greit av alle Brann-forsøk. Det bety at han har holdt buret rent i fire kamper på rad.

– 3-0 er mye. Vi blir straffet for feilene våre når vi møter Rosenborg, fastslo Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV2 etterpå.

– Med litt tur kunne vi ha tatt poeng i dag.

I Rosenborg-garderoben var det god stemning etter kampslutt.

– Det var en bra kamp, solid kamp. Vi skapte et tosifret antall sjanser og spilte bra fotball, også scoret vi tre mål. Det va r viktig for oss, sa Kåre Ingebrigtsen til TV-kanalen.

Han fikk så spørsmål om han hadde vært stresset over litt få scorede mål i starten av sesongen.

– Nei, for har skapt så mange sjanser. Men vi skal bli enda mer giftige fremover, vi er på riktig vei. Vi ser bedre og bedre ut - og er solide. Vi slipper også til få målsjanser. Maskinen fungerer, sa treneren.

Det er ti år siden den berømmelige 10-0-kampen på Lerkendal. Harald Martin Brattbakk scoret fem ganger og Mini tre da Brann ble ydmyket i Trondheim. Dommer Rune Pedersen ga tidlig rødt kort til Claus Lundekvam, og Nils Arne Eggen sa etterpå at den første halvtimen var det beste han hadde sett av Rosenborg.

Før lørdagens kamp måtte vi tilbake til 2011 for å finne siste Brann-seier på bortebane mot Rosenborg. Da ble det hele 6-3 til rødtrøyene.

I 2014, sist Brann spilte i tippeligaen, vant Rosenborg 5-2.

Rosenborg står dermed med fire seirer og ett tap etter fem serierunder. Fra før hadde Lerkendal-publikumet opplevd 1-0 over Strømsgodset og 1-0 over Aalesund i 2016. Lerkendal er altså et fort for RBK.

Brann var ubeseiret og hadde to seirer og to uavgjorte kamper før lørdagens oppgave i Trondheim. Den ble for stor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder