SNAU & SLANK: Vegard Forren med ny sveis snakker med VG om forvandlingen etter Solskjær-råd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Solskjær-krav bak «helt ny» Forren

•  La om kostholdet og gikk ned 10 kilo

•  Tapte kortspill og straffet med snauklipp

•  Ut med gambling - inn med familieliv

TALLINN (VG) Ny sveis. Og ny kropp. Vegard Forren (28) er ikke helt til å kjenne igjen. Et «spark i baken» fra Ole Gunnar Solskjær (43) endret karrieren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hårsveisen først: Der har ikke Molde-trener Solskjær kjørt barbermaskinen på kort kam. Det er resultatet av indre justis, og et tapt kortspill mot lagkameratene i MFK.

– Ikke så trivelig, men det er frivillig. Men straffen ble bestemt før vi gikk inn i kortspillet, sier Vegard Forren, og gliser.

På spørsmål fra VG om hva som har skjedd med kroppen bekrefter han at ti kilo er slanket bort. Kostholdet er lagt om. Livsstilen er endret. Ut med gambling. Inn med familieliv.

Forrens oppgjør: Kuttet gambling – tok tak i eget liv

«Piggere i kroppen og mer til stede på trening». Det er Forrens egen beskrivelse av den nyrenoverte utgaven. På fysiske tester har han slått alle gamle rekorder, forteller han.

Rbnett omtalte Forrens vektnedgang tidligere i uken.

Artikkelen fortsetter under bildet

UT PÅ TUR: Vegard Forren på vei inn til trening på Le Coq Arena i Tallinn. Per Ciljan Skjelbred går bak. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Jeg liker egentlig ikke å snakke så mye om det. Men det viktigste er at jeg har funnet nye rutiner i hverdagen, som har fungert veldig bra for meg, sier Forren.

– Hva er det du har gjort?

– Annerledes trening, og annet kosthold. Ut med søtsaker og brus. Jeg er blitt mer bevisst på mange småting. Og det har fungert veldig bra, sier Forren.

Bakgrunnen er krav og karriereråd fra Solskjær. Det bekrefter trønderen som etter all sannsynlighet tar plass i Norges midtforsvar mot Estland i årets første landskamp i Tallinn i kveld.

– Jeg har snakket med Solskjær om dette. Men jobben har jeg gjort selv. Det henger sammen med at jeg har ambisjoner. Kanskje større ambisjoner enn noen gang tidligere, sier Forren.

– Var det Solskjær som la premissene. Og sa «hør her ...»?

– Har har hjulpet, og gjort meg bevisst på ting. Planen har vi lagt sammen. Ole Gunnar vet kanskje enda bedre enn meg selv hva jeg trenger, svarer Forren.

For tre år siden ble han kjøpt av Southampton. Beløpet skal etter hva VG forstår ha vært 27 millioner kroner. Men oppholdet i Premier League

-klubben ble en fiasko. Han fikk ikke spilletid på A-laget. Molde hentet han hjem etter et halvt år.

Les også: Kunne tjent 50 mill. i Southampton

Nå er han imidlertid klar til å reise ut igjen. Kanskje bedre forberedt enn noen gang på livet i en utenlandsk liga – mentalt og fysisk.

– Hovedsakelig gjør jeg dette for å være klar for spill i utlandet igjen. Men samtidig er det fordi at jeg vil prestere best både for Molde og Norge. Det er i hvert fall ikke det fysiske som skal bremse meg. Nå handler det bare om å prestere. Grunnlaget er lagt for å lykkes, sier Forren.

Han medgir at livet et betydelig endret – også utenfor banen – med samboer og tre barn i huset. I fjor fortalte landslagsspilleren om hvordan han sølte bort penger på gambling. Det er et tilbakelagt kapittel.

– Gamblingen er det slutt på. Jeg har fått nye og gode rutiner, sier Forren.

Han tente EM-drømmen med matchvinnerscoringen borte mot Bulgaria (1–0) i fjor. Men nedturen mot Ungarn i playoff til Frankrike-EM gnager fortsatt litt.

– Det kjennes godt å være samlet igjen. Vi var nær EM-sluttspillet. Men vi må forbedre oss. Første steg er to gode kamper mot Estland og Finland (Ullevaal 29. mars), sier Vegard Forren.

Påske-podcast: Dette er verdens vanskeligste sport!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder