ØYEBLIKKET: Et lite halvsekund etter at dette bilde er tatt, går ballen over målstreken. Stopper Marcin Wasilewski (med øynene på ballen) sørget for at Leicesters måltørke endte etter fem timer og 10 minutter.
ØYEBLIKKET: Et lite halvsekund etter at dette bilde er tatt, går ballen over målstreken. Stopper Marcin Wasilewski (med øynene på ballen) sørget for at Leicesters måltørke endte etter fem timer og 10 minutter. Foto: , GETTY IMAGES

Her ender stopperen (35) Leicesters fem timer lange måltørke

Kane reddet omkamp etter omdiskutert straffe

FOTBALL

(Tottenham - Leicester 2-2) Da Marcin Wasilewski (35) stanget inn utligningen mot Spurs, endte han en over fem timer lang måltørkeperiode for Leicester. Men selv med ett mål til klarte ikke Leicester å unngå omkamp.

Publisert: Oppdatert: 10.01.16 19:18

Leicester har tatt alle med storm denne sesongen, men ligatoeren i Premier League har slitt med å score mål den siste måneden. Før søndagens FA-cupkamp mot Spurs hadde laget gått målløs av banen i tre strake kamper, og vi måtte tilbake til det 69. minutt av 3-2-seieren mot Everton for å finne sist gang en Leicester-spiller fant nettmaskene.

Derfor var det ekstra forløsende for søndagens bortelag da Marcin Wasilewski fikk gå opp umarkert på en corner og stange inn 1-1 i det 19. minutt. Etter fem timer og 10 minutter med spill, overtid ikke inkludert, satt den endelig for Leicester igjen.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Leicester var ikke ferdig for dagen, i det som var en kamp mellom to svært reservepregede lag. Tottenham-manager Mauricio Pochettino gjorde hele syv bytter fra 1-1-oppgjøret mot Everton. Leicester-manager Claudio Ranieri svarte med åtte bytter fra 0-0-kampen mot Bournemouth.

Allerede i pausen gjorde sistnevnte sitt første bytte for dagen. Inn kom Shinji Okazaki, og spissen brukte ikke mer enn to minutter på å sende gjestene i føringen.

Lenge så det også ut til at han kom til å bli matchvinner, men en annen innbytter - Harry Kane - hadde andre planer. Rett før slutt hamret han inn et straffespark, gitt som følge av en uheldig hands på Nathan Dyer.

– Man skjønner at den blir gitt, men det er en streng avgjørelse, sier tidligere fotballspiller Ian Wright ifølge BBC.

– Det var en dårlig avgjørelse. Det er ikke straffe i det hele tatt! Dyer vet ikke hvor ballen er, og det er strengt dømt, istemmer England-legende Alan Shearer.

Men akkurat det bryr ikke Harry Kane seg om. Han er glad for at laget kom tilbake og reddet uavgjort.

– Det var veldig viktig, for vi ønsket så absolutt ikke å ryke i den 3. runden. Fansen holdt oss inne i kampen, og vi er glad for at vi kan holde dem inne i cupen med omkamp, sier spissen ifølge kanalen.

TIDLIGERE SØNDAG: Chelsea-avansement og cupskrell

LØRDAG: Man. United-legende slakter laget etter nitrist forestilling

Det endte 2-2, og nå må lagene spille omkamp for å avgjøre hvilket lag som tar seg videre fra den 3. runden i FA-cupen. Før den tid venter imidlertid et ligaoppgjør mellom de to klubbene. Onsdag er Tottenham igjen vertskap når Leicester står på motsatt banehalvdel.

Her kan du lese mer om