TV 2-ekspert med RBK-stikk: «Lurer på om Ole Einar Bjørndalen hadde festet til langt på natt etter
gull søndag»

Trener Ingebrigtsen i pausen: – Elendig av oss

Innbytter Keita slo Helland – fikk direkte rødt

(Rosenborg – Lazio 0-2) Feiringen av Tippeliga-gullet så ut til å ha kostet mer enn den smakte for Rosenborg i den første omgangen mot Lazio, tror TV 2s Jesper Mathisen.

  • Øystein Hernes

Artikkelen er over fire år gammel

«Lurer på om Ole Einar Bjørndalen hadde festet til langt på natt etter gull søndag, med ny viktig konkurranse et par dager senere...»

VG Live: Fyldig referat fra kampen

Det skriver fotballeksperten og Start-spilleren på Twitter med en tydelig henvisning til Rosenborgs første 45 minutter mot Lazio i torsdagens Europa League-kamp på Lerkendal.

Søndag mottok trønderne Tippeliga-pokalen hjemme på Lerkendal. Deretter feiret spillerne sammen med fansen ut i de sene nattetimer. Fire dager etter slet Rosenborg voldsomt mot Lazio etter to mål imot i den første omgangen. Det kunne fort vært flere.

«RBK mye bedre natt til mandag enn det de er i dag...» fortsetter Mathisen på Twitter.

For ordens skyld: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen drikker ikke alkohol og er viden kjent for å være svært nøye i sine forberedelser til viktige renn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen sammen med kollega Davy Wathne under Tippeliga-kamp forrige måned. Foto: Tor Erik Schrøder , NTB scanpix

Dobbeltbom fra Selnæs

Etter Rosenborgs 1-3-tap mot Lazio for to uker siden, uttalte en av hovedstadsklubbens representanter at Rosenborgs Ole Selnæs var så god at han kunne spilt i den italienske toppdivisjonen. Det spørs om de er like overbevist nå.

Åtte minutter ut i torsdagens kamp tapte Selnæs den avgjørende hodeduellen med målscorer Filip Djordjevic på en corner. På mål nummer to mistet samme mann ballen på midten, Ogenyi Onazi skjøt fart med ball, sendte den videre til Djordevic som enkelt satte ballen mellom beina på keeper André Hansen og i mål. Kort tid etter fikk Lazio ett mål annullert pluss at Antonio Candreva bommet alene med keeper André Hansen.

Selnæs svarte følgende på kritikken fra Mathisen til TV 2 etter kampen:

– Det har han ikke peiling på, så det bryr jeg meg ikke noe om.

VGTV: Se høydepunktene fra forrige kamp mellom Rosenborg og Lazio

Rosenborg kom mer og mer med i kampen det siste kvarteret av omgangen, men uten å produsere all verdens med sjanser.

– Vi gir bort enkle mål igjen og er altfor lite direkte. En svak førsteomgang av oss. Vi kan ikke holde på slik.

– Elendig av oss, oppsummerte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Max' før den andre omgangen.

Les også: Kong Daniel (40) av Celtic Park sendte Molde videre i Europa League

– Det er noe forknytt over Rosenborg i Europa League. Det hangler fælt, sier fotballekspert Bengt Eriksen i Max' tv-studio.

Tung trend mot italienske lag

Den oppadgående trenden fortsatte for Rosenborg i den andre omgangen, men Lazio var nærmere 0-3 enn RBK var 1-2. Lazio-innbytter Balde Diao Keita sto for kampens styggeste situasjon drøyt syv minutter før full tid da han slo til Pål André Helland. Keita ble straffet med direkte rødt kort. Ellers måtte både Tore Reginiussen og landslagsaktuelle Alexander Søderlund forlate banen med skade.

– Det er snakk om en støtskade på høyre forside lår. Kortvarig forløp, sier RBKs medisinske koordinator Håkon Schwabe til VG om Søderlunds skade.

– Han rekker Ungarn-kampene med andre ord?

– Det bør gå fint.

Rosenborg står dermed med ett poeng på fire kamper i Europa League. De norske seriemesterne må vinne sine to siste kamper, mot St-Étienne og Dnipro, for å ha en mulighet til å ta seg videre til sluttspillet. I tillegg må Lazio slå både Dnipro og St-Étienne.

– Lazio har et bra lag. De var bedre enn oss i denne kampen, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen i et intervju med TV-kanalen MAX.

Fått med deg denne? Den portugisiske klubben Braga ble fråstjålet alle fotballskoene før viktig bortekamp

Rosenborg står med kun én seier på 15 forsøk mot italienske lag før dagens kamp. Det store lyspunktet kom i 1996 og står til gjengjeld med gullskrift i klubbens historie: 2-1-seieren over Milan på bortebane i gruppespillet i Champions League. To andre nevneverdig oppgjør mot italiensk motstand skjedde året etter i kvartfinalen i samme turnering: 1-1 hjemme mot Juventus, før de røk ut etter 0-2-tap i returkampen.

Neste søndag reiser Rosenborg til Aalesund for å unnagjøre siste serierunde i Tippeligaen. Deretter venter cupfinalen 22. november før de tar imot St-Étienne hjemme på Lerkendal 26. november.

VG har forsøkt å få ytterligere kommentarer fra Jesper Mathisen, men uten hell.

Mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. Italiensk fotball

Flere artikler

  1. RBK-Dorsin etter bortesmell: – Kanskje det hadde vært best å spille 11 mot 11

  2. Selnæs om Rosenborgs Europa-start: – Latterlig skuffende

  3. Rosenborg tapte igjen – ble Europa League-jumbo

  4. Brutal Europa-smell for Rosenborg

  5. Selnæs raste etter Europa-exit: – Dommeren avgjør kampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder