FOTBALLSØSTRENE: Andrine Hegerberg (t.v.) kjenner engelsk kvinnefotball godt. Det kan lillesøster Ada Hegerberg dra nytte av. Her er de to fotografert i forbindelse med en OL-kvalik i Nederland. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Hegerberg får råd av søsteren før mesterliga-semi

Ada Hegerberg (21) håper å få et og annet tips når hun møter storesøster Andrine (23) før lørdagens semifinale i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ada Hegerberg og Lyon-spillerne kom til Manchester fredag ettermiddag. I morgen spiller det franske laget sin åttende semifinale på rad i mesterligaen. Manchester City er siste hinder på veien til en ny finale.

Et døgn før kampen vet ikke Hegerberg all verden om den engelske motstanderen. Men søsteren Andrine, som spiller i Birmingham, har nok en del informasjon som hun med glede deler.

– Jeg får en prat med Andrine i kveld. Hun setter seg i bilen og kjører til Manchester. Så ser hun kampen i morgen sammen med mamma (Gerd Stolsmo). Det blir stas, sier Ada Hegerberg.

Sett denne? Hegerberg tok første stikk i den norske stjerneduellen

Så går nok informasjonsflyten andre veien etter lørdagens semifinale. Andrine Hegerbergs Birmingham møter nettopp Manchester City på Wembley i mai i den engelske FA Cup-finalen.

– Da blir det vel hun som spør meg om tips, ler Lyon-proffen.

– Er blitt bedre

21-åringen skal opp mot en del kjente fjes som hun har møtt i landslagssammenheng. Det gjelder blant annet Luzy Bronze (engelsk landslagsback) og Carli Lloyd (amerikansk landslagsspiller) - to profiler på Manchester City.

– Det er en klubb som har investert en del på ressurssiden og som har gode fasiliteter. Så får vi se om det er «typisk engelsk» med god fysikk, direkte i spillestilen og om de kommer med kraft fremover. Foreløpig har vi bare sett noen glimt på video av det som venter.

Les også: Setter proffdrømmen på vent for å bli fotballtrener

Sist sesong endte Ada Hegerberg med 54 mål på 35 kamper - et snitt på 1,54. Denne sesongen snitter hun på 1,08 mål per kamp. 25 mål har det blitt på 23 kamper.

– Mål får være mål. Det viktigste er å evaluere seg selv om du er blitt bedre siden i fjor, at du tar nye steg og utvikler deg. Det føler jeg at jeg har gjort, og det er det som er fokuset fremover.

Kan ta trippel

Hun har nok å spille for. Lyon vant mesterligaen i 2011, 2012 og 2016, ser ut til å vinne serien i Frankrike og skal i tillegg møte Paris Saint-Germain i cupfinalen. PSG kan fort bli motstanderen også i finalen i Cardiff 1. juni om PSG slår Barcelona over to kamper og om Hegerberg og Lyon gjør jobben mot Manchester City.

– Vi har mye å spille for og har ventet på denne anledningen. Nå er det bare å nyte slike store øyeblikk, sier Ada Hegerberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder