Godset-artisten Jradi ville forlate klubben - nå stråler han

DRAMMEN (VG) I fjor måtte han lånes ut til Lillestrøm. Nå er Bassel Jradi (23) en av Strømsgodsets beste spillere, og han vet hvorfor det har snudd.

 • Regine Leenborg Anthonessen

Artikkelen er over to år gammel

Med fem mål i serie og cup pluss én assist har dansken vist seg frem for et Strømsgodset som har hatt en trøblete sesongstart. I den viktige bunnkampen mot Viking kjørte han karusell med Michael Ledger, scoret to mål og forlot banen til stående applaus.

– Jeg får ballen på siden, så trekker jeg til venstre, inn til høyre, til venstre og høyre igjen. Han var ikke i nærheten av ballen, så det var deilig, sier en fornøyd Jradi til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Ønsket seg bort

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Før sesongen 2016 ble Bassel Jradi utlånt til Lillestrøm etter et år, etter at han i 2015 sesongen kun fikk starte to kamper for Strømsgodset. Han forteller at han hadde godt av låneoppholdet i Lillestrøm, men innrømmer at tanken på å forlate Godset var der.

– På det tidspunktet kan jeg være ærlig å si at jeg var nervøs for at det skulle bli det samme som mitt første år her hvor det ikke gikk så godt. Jeg ville bare spille fotball, jeg elsker å spille fotball, så jeg gidder ikke sitte på benken. Når du spiller kamper vet du hva du skal bli bedre til, du kan gjøre det bra på trening også, men kamper tar det til neste nivå. Det er veldig viktig så kan du se tilbake på en hel sesong hvor du har spilt fast og se hva du har gjort bra og dårlig, sier 23-åringen som hittil i år har startet 10 av 11 kamper.

– En artist

At han nå er tilbake og presterer godt mener han at han kan takke Tor Ole Skullerud for.

– Han ringte meg og sa han ønsket meg tilbake til Godset. Det viste meg at han hadde tillit til meg og troen på at jeg kunne gjøre det bra her. Jeg skjønte at jeg kom til å få spille. Du skal spille fotball for å vise hva du kan, og det er ikke så mye å vise på benken, sier 23-åringen.

Skullerud selv er glad for at det har fungert godt etter at Jradi ble hentet tilbake.

Har du lest denne? VGs kommentator om Vikings onde spiral

– Jeg var veldig tydelig på at jeg ville ha han tilbake til Godset, fordi jeg alltid har likt Bassel. Jeg synes han har vært meget god hele sesongen. Han har vært en av de som har prestert hele veien, og nå ser du resultatet av at han har selvtillit og at han er en artist. Bassel er en meget godt spiller når han er i det humøret der, sier Strømsgodset-treneren.

Også Strømsgodsets kaptein er full av lovord om sin danske kollega.

– Han har jobbet hardt hele veien. Bassel er en fantastisk fin fotballspiller, så at det løsner nå er fortjent, sier Jakob Glesnes.

Her kan du se høydepunktene fra 4-2 seieren mot Viking:

Håper på mer selvtillit

Etter den viktige seieren mot kriserammede Viking, ser det litt bedre ut for Drammenserne som klatret fra 15. til tiende plass. På torsdag venter lokaloppgjør i Cupen mot Mjøndalen, før en tøff bortekamp mot Rosenborg.

– Vi har hatt et møtet og snakket om noen ting som vi skulle endre spillemessig og det gjorde vi mot Viking. Vi var mer på ballen og var aggressive. I noen av de andre kampene har vi slått en del lang og løpt etter ballen, nå gikk vi inn og dominerte kampen, sier Jradi.

– Jeg håper å tro at dette var forløsende for oss, og at vi får mer selvtillit. Når du vinner en kamp eller to så ser situasjonen langt bedre ut, og det gjør det faktisk for oss nå, forteller Tor Ole Skullerud.

Les også: Sarpsborg-treneren svarer på Hellands frekke stikk.

Det stanger for Viking og de har kun tatt fem poeng på elleve kamper. Hør hva Viking-kaptein André Danielsen sa etter tapet mot Godset.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Fotball
 4. Lillestrøm SK
 5. Viking FK
 6. Drammen

Flere artikler

 1. Ulland Andersen lekte seg med kriserammede Viking

 2. Viking har stø kurs mot nedrykk: Høiland la seg paddeflat etter nytt tap

 3. Godset-Jradi senket Tromsø i sin jubileumskamp: – Vi kan nå Europa

 4. Godset-Jradis stjernetreff fikset poeng

 5. Jradi bekrefter enighet med kroatisk klubb: – En drøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder