Straffet Liverpool på overtid: – Watfords tredje mål var offside

FOTBALL

(Watford - Liverpool 3-3) Også denne sesongen blir trolig defensive dødballer en hemsko for Liverpool. Men overtidsmålet til Watford skulle aldri vært godkjent, mener dommerprofil.

Publisert: Oppdatert: 12.08.17 18:56

Det så ut som at tre poeng skulle bli med hjem til Anfield, men på overtid utnyttet Watford nok en dødball og Miguel Britos fikk kjempet ballen i mål. Dermed endte målfesten mellom Watford og Liverpool 3-3. Men Liverpool-fansen vil nok føle seg snytt:

– Watfords tredje mål var offside. (Han var) Foran ballen og med innflytelse overfor keeperen, skrev tidligere Premier League-dommer og TV 2-ekspert Mark Clattenburg i en tekstmelding, som ble lest opp under TV 2s sending.

– Vi var uheldige til slutt. Utligningen var offside. Det er åpenbart siden linjemannen var på linjen. Han må se det, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Les også: Clattenburg er ny TV 2-ekspert

– Jeg kan ikke endre det. Vi hadde hatt områder defensivt som vi måtte ha jobbet med om vi hadde vunnet 3-2 også, men vi var det beste laget og burde vunnet, la han til.

Samme utfordring

For defensive dødballer blir tydeligvis en utfordring for Liverpool også denne sesongen. I seriepremieren slapp de inn på både starten og tampen av kampen. 10 minutter var spilt da Watford-spiss Stefano Okaka fikk lov til å stange inn et hjørnespark fra kloss hold. Men Liverpool svarte da de endelig fikk litt fart i angrepsspillet sitt etter halvtimen, Sadio Mané og Emre Can kombinerte lekkert, før førstnevnte var iskald med keeper.

Les også: Syv mål da Arsenal serieåpnet

Likevel var Watford frempå umiddelbart da gjestene slet med å klarere et innlegg, ballen endte i stedet hos Abdoulaye Doucoure og 2-1 til Watford da lagene gikk i garderoben.

Les også: Liverpool-stjerne vil vekk

Salah våknet

Etter sidebytte var det mer sprut i Jürgen Klopps menn, og ikke minst i nykommer Mohames Salah, han var svak i første omgang. 10 minutter ut i omgangen ble den rekorddyre egyptere spilt fri i 16-meteren, han var først på ballen og ble taklet av keeper Huerelho Gomes. Straffesparket dunket Roberto Firmino i mål.

TV 2s sportsredaktør om Premier League-bilde: – Det forteller at vi har en stor utfordring

Og rett etterpå var målscoreren Firmono på hugget igjen. Denne gangen lobbet han ballen over Watfords målvakt og foran mål ventet Liverpool-debutant Salah som enkelt prikket inn sitt første seriemål.

Seieren så ut til å holde helt inn, men på overtid klarte altså ikke gjestene å holde unna for trykket.

Dermed endte det 3-3 på kontroversielt vis.

Les også: Ekspertenes spådommer for nykommerne

Her kan du lese mer om