Straffet Liverpool på overtid: – Watfords tredje mål var offside

Publisert: Oppdatert: 12.08.17 18:56
FOTBALL

(Watford - Liverpool 3-3) Også denne sesongen blir trolig defensive dødballer en hemsko for Liverpool. Men overtidsmålet til Watford skulle aldri vært godkjent, mener dommerprofil.

Det så ut som at tre poeng skulle bli med hjem til Anfield, men på overtid utnyttet Watford nok en dødball og Miguel Britos fikk kjempet ballen i mål. Dermed endte målfesten mellom Watford og Liverpool 3-3. Men Liverpool-fansen vil nok føle seg snytt:

– Watfords tredje mål var offside. (Han var) Foran ballen og med innflytelse overfor keeperen, skrev tidligere Premier League-dommer og TV 2-ekspert Mark Clattenburg i en tekstmelding, som ble lest opp under TV 2s sending.

– Vi var uheldige til slutt. Utligningen var offside. Det er åpenbart siden linjemannen var på linjen. Han må se det, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Les også: Clattenburg er ny TV 2-ekspert

– Jeg kan ikke endre det. Vi hadde hatt områder defensivt som vi måtte ha jobbet med om vi hadde vunnet 3-2 også, men vi var det beste laget og burde vunnet, la han til.

Samme utfordring

For defensive dødballer blir tydeligvis en utfordring for Liverpool også denne sesongen. I seriepremieren slapp de inn på både starten og tampen av kampen. 10 minutter var spilt da Watford-spiss Stefano Okaka fikk lov til å stange inn et hjørnespark fra kloss hold. Men Liverpool svarte da de endelig fikk litt fart i angrepsspillet sitt etter halvtimen, Sadio Mané og Emre Can kombinerte lekkert, før førstnevnte var iskald med keeper.

Les også: Syv mål da Arsenal serieåpnet

Likevel var Watford frempå umiddelbart da gjestene slet med å klarere et innlegg, ballen endte i stedet hos Abdoulaye Doucoure og 2-1 til Watford da lagene gikk i garderoben.

Les også: Liverpool-stjerne vil vekk

Salah våknet

Etter sidebytte var det mer sprut i Jürgen Klopps menn, og ikke minst i nykommer Mohames Salah, han var svak i første omgang. 10 minutter ut i omgangen ble den rekorddyre egyptere spilt fri i 16-meteren, han var først på ballen og ble taklet av keeper Huerelho Gomes. Straffesparket dunket Roberto Firmino i mål.

TV 2s sportsredaktør om Premier League-bilde: – Det forteller at vi har en stor utfordring

Og rett etterpå var målscoreren Firmono på hugget igjen. Denne gangen lobbet han ballen over Watfords målvakt og foran mål ventet Liverpool-debutant Salah som enkelt prikket inn sitt første seriemål.

Seieren så ut til å holde helt inn, men på overtid klarte altså ikke gjestene å holde unna for trykket.

Dermed endte det 3-3 på kontroversielt vis.

Les også: Ekspertenes spådommer for nykommerne

Her kan du lese mer om