...men Scheie tror uansett på svensk seier

KOM IKKE MED: Arne Scheie synes Lyn-keeper Eddie Gustafsson burde vært med i EM-troppen. Fotballeksperten tror Sverige vinner mot Hellas i kveld. Foto: Scanpix

- Gustafsson burde vært med

Arne Scheie tror Sverige vinner mot Hellas, men er kritisk til at Lars Lagerbäck ikke tok med Eddie Gustafsson i EM-troppen.

  • Lars Vestad

Artikkelen er over 11 år gammel

Les også:Sprøytes klar til EM

- Ut ifra det Eddie har prestert i de kampene jeg har sett ham, kan jeg ikke forstå at Sverige har tre keepere som er bedre, sier fotballeksperten til VG Nett.

FØLG KAMPEN LIVE PÅ VG NETT!

VG Nett-leser:«Ah, posisjonen Hellas har kommet i nå er bare helt fantastisk. Når folk snakker som at det vil være en overraskelse om de går videre, da er det virkelig flott!»

Scheie mener det svenske laget har styrke i alle ledd, men setter spørsmålstegn ved førstekeeper Andreas Isaksson, som har slitt benken for Manchester City denne sesongen.

SPESIAL:VG Nett følger fotball-EM!

- Sverige er for meg en «dark horse». Keeperen har ikke spilt så mye den siste tiden, men jeg tror de kommer til å vinne mot Hellas i kveld, sier han.

- Og resultatet?

- Det er ikke så originalt, men jeg tipper 2-0-seier til Sverige etter scoringer av Zlatan og Henke, fastslår han.

Scheie tar imidlertid forbehold om at man ikke må undervurdere Hellas, som var det laget som sanket flest poeng i kvalifiseringen til mesterskapet.

Les også:Linderoth benkes

Har gjort hjemmeleksen

- Det virker som om Hellas har blitt enda bedre enn de var i kvaliken. De har gjort det bra i treningskampene, og er i stand til å skape problemer for svenskene.

FØLGER NEDERLAND: Ola By Rise er i øyeblikket i Sveits for å følge Nederland. Han tror Sverige har gjort hjemmeleksen foran kveldens kamp. Foto: Scanpix

Ola By Rise befinner seg for øyeblikket i Sveits, hvor han følger Norges motstander i den kommende VM-kvalifiseringen - Nederland - med argusøyne.

Les også:Sprøytes klar til EM

By Rise tror svenskene har gjort hjemmeleksen foran kveldens kamp mot den regjerende europamesteren.

- De har fulgt Hellas tett i flere treningskamper, og kjenner nok styrkene og svakhetene deres, sier landslagets assistenttrener.

Styrke i rutinen

Han ønsker ikke å uttale seg om hvordan svenskene skal vinne denne kampen, men tror Hellas' styrke ligger i rutinen.

Les også:Zlatan-poesi var TV-bløff

- Som tittelforsvarere har de mye erfaring. Ellers tror jeg kveldens kamp - i likhet med de fleste andre - vil være preget av å være en åpningskamp, sier han.

OPTIMIST: Stabæk-trener Jan Jönsson tror Sverige stikker av med seieren i kveld. Foto: Scanpix

Stabæk-trener Jan Jönsson forteller til VG Nett at han drar hjem til Sverige i dag for å følge kampen. Han tror det blir en jevn kamp mellom to lag som er dyktige til å forsvare seg.

Les også:Zlatan og Lagerbäck sinte på pressen

- Det kan raskt bli en uavgjortkamp, men jeg er optimist og tror på Sverige. De må stole på den tryggheten de har. De gir motstanderen lite, og dessuten får vi tro og håpe at Zlatan har overskudd til å spille på sitt beste, sier han.

Jönsson: - Sverige vinner 1-0

Jönsson tror kveldens kamp blir avgjørende med tanke på avansement fra gruppe D.

- De må ikke tape denne kampen. Jeg tror de kommer til å vinne 1-0, forteller svensken.

- AVHENGIG AV ZLATAN: Molde-stopper Marcus Andreasson mener Sverige med og uten Zlatan er to forskjellige lag. Foto: Scanpix

Molde-stopper Marcus Andreasson er på ferie og får ikke fulgt Sverige i åpningskampen mot grekerne. Han tror imidlertid Zlatans form blir avgjørende for utfallet.

- Jeg håper han er frisk og får spille hele kampen. Det er stor forskjell på Sverige med og uten Zlatan. Ellers synes jeg ikke de er like gode defensivt som de har vært tidligere, så det blir nok en spennende kamp, sier Andreasson.

- Går videre

Han tror ikke på svensk seier i kveldens kamp, men føler seg trygg på at de avanserer fra gruppespillet.

- Jeg tror det blir uavgjort mot Hellas, men jeg tror de kan gjøre det bra i EM ellers. De kommer nok til å gå videre, det gjør de alltid, men det blir nok stopp etter gruppespillet, sier han.

I FORM? Det knyttes store forventninger til Zlatan Ibrahimovic foran kveldens kamp. Innfrir han? Foto: AFP

Les også

Mer om

  1. Fotball-EM
  2. Sveriges herrelandslag fotball

Flere artikler

  1. Scheie tror på Sveits i åpningen

  2. Disse to skal løse Sveriges målkrise

  3. Rade Prica om sin tidligere romkamerat: - Zlatan ser rolig og trygg ut

  4. «Zlatan er større enn Zevs»

  5. Endte 972 dagers måltørke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder