Hemmelige kondis-resultater

TRONDHEIM (VG) Rosenborg-spillerne har omsider testet sin fysiske form igjen. Resultatene holdes hemmelig.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Dette er kun til internt bruk. Vi vil ha ro.

Det har vært så mye oppstyr rundt klubben i det siste at vi vil holde de første forberedelsene inn mot neste sesong lukket, sier assistenttrener Bjørn Hansen til VG.

Han har fått hovedansvaret for å forbedre RBK-lagets fysiske kapasitet. Og mandag og tirsdag gjennomførte RBK-spillerne en O2-test, som forteller hvor god løpskapasitet de har.

Mye å gå på

Tidligere har det vært full åpenhet omkring testresultatene, og i 1997 under Nils Arne Eggen satte klub- ben uoffisiell verdensrekord med et gjennomsnittstall for hele laget på 67 milliliter i oksygenopptak pr. kilo kroppsvekt.

Da var Roar Strand best med 73 milliliter i oksygenopptak. Nå vil ikke klubben offentliggjøre hverken individuelle tall eller noen gjennomsnittsverdi for laget, men hovedtrener Per Joar Hansen var krystallklar på dommen alt etter mandagens løpstest.

- Det er veldig mye å gå på. Og et klart forbedringspotensial i gruppen. Vi vil gå inn med egne individuelle program for å forbedre løpskapasiteten for enkeltspillere. Og intensiteten på treningene når det skal være høy intensitet, må økes betraktelig, sier Hansen.

Flere - inkludert fotballekspert Ivar Hoff - satte spørsmålstegn ved RBKs løpskapasitet i høst da RBK tapte fire av fem kamper. Da mistet laget grepet utover i kampene og tapt etter svake 2.-omganger mot VIF, Odd og Ham-Kam.

- Vi har slitt med en del skader i år, og det kan selvsagt påvirke resultatene på testene også. Jeg har samtidig mistanke om at mange skader i år kunne vært unngått om ikke en del hadde sluntret unna, sier Hansen.

Har lært

- Hvem har sluntret unna?

- Nei, spillerne vet selv at de har mer å gå på.

- Men du var selv medansvarlig for lagets fysiske kapasitet siste sesong?

- Ja, vi har lært en del i løpet av året, og et av de grepene vi nå gjør, er blant annet å knytte Olympiatoppen nærmere oss. Vi har hyret inn den tidligere kulestøteren Katarina Hoff, som skal komme med innspill og jobbe med styrkeutviklingen, sier Hansen.

- Hvorfor vil dere ikke røpe resultatene i år?

- Trenere og spillere er enig om det. Dette er til internt bruk, sier Per Joar Hansen.

- Skal RBK bli en mer lukket klubb fremover, Bjørn Hansen?

- Nei, klubben vil være like åpen, men vi har behov for at dette holdes internt.

- Du får hovedansvaret for RBKs fysiske tilstand nå. Det må vel bety en mistillit til det arbeidet som ble gjort i fjor?

- Nei, ikke mistillit, men vi ser at vi kan bli bedre på alle områder. Det er en myte at norske fotballspillere er mer utholdende enn spillere fra andre land. Andre land har egne fysiske trenere, de også. Det er første gang vi i RBK setter en egen mann på det. Vi var ikke på topp i år, men skal bli det neste år, lover Bjørn Hansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder