Nytt poengtap for Manchester United: – Utrolig å se dem så dårlig

(Southampton – Manchester United 2–2) For tredje gang på rad gikk Manchester United av banen uten seier i Premier League.

– Det er helt utrolig å se dem så dårlig. Det er skuffende å se dette United-laget, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s studio etter 2–2-kampen mot bunnlaget Southampton.

Avstanden opp til serieleder Manchester City er nå på 16 poeng, mens ned til tabelljumbo Fulham er det kun 14. Opp til Chelsea på 4. plass er det seks poeng, men blåtrøyene har én kamp mindre spilt.

Snudde kampen

United har gjort det til en vane å måtte snu kamper denne sesongen, og da Stuart Armstrong og Cédric Soares, sistnevnte med en perle av et frispark, sørget for en tidlig 2–0-ledelse til Southampton, så det igjen tungt ut.

På tribunen fant kameraene Sir Alex Ferguson, som så ut til å flire etter vertenes 2–0-scoring på St. Marys.

les også

Toppscorer Sterling senket Bournemouth – igjen

Men takket være to kjappe scoringer av Romelu Lukaku og Ander Herrera, begge regissert av en god Marcus Rashford, ble trolig humøret til den skotske managerlegenden bedre.

Da lå det til rette for nok en snuoperasjon fra Manchester United, men etter pause dabbet nok en gang presset av.

– Southampton er spillemessig best i store deler av 2. omgang, men det skapes få sjanser, så uavgjort er helt greit, oppsummerte Petter Myhre på TV 2.

Mourinho var derimot uenig i Myhres oppsummering.

– Resultatet var rettferdig, selv om vi hadde full kontroll i 2. omgang. Vi hadde problemer i 1. omgang, men det var mye fordi vi måtte spille McTominay (Scott) og (Nemanja) Matic helt ute av posisjon, sa portugiseren i et intervju vist på TV 2.

Rødtrøyene har nå tre kamper på rad uten seier i ligaen. Tap mot Manchester City, og uavgjort mot Crystal Palace og Southampton. De to sistnevnte begge på nedre halvdel av tabellen.

Og målforskjellen? Den er negativ: 22–23.

Stopperkrise

Mourinho valgte å starte kampen med fem i forsvar, til tross for en stopperkrise.

les også

Usikker fremtid for De Gea: Vil ha Mourinho-svar

Midtbanespillerne Nemanja Matic og Scott McTominay startet i midtforsvaret på hver sin side av lagets eneste tilgjengelige stopper, Phil Jones. Victor Lindelöf, Chris Smalling og Eric Bailly er alle skadet, mens Marcos Rojo, som satt på benken, ennå ikke er klar til å starte grunnet skadeproblemene han har hatt, ifølge Mourinho.

20 minutter før slutt måtte også Luke Shaw ut med skade. Inn kom 19 år gamle Diogo Dalot, til sin Premier League-debut. Til onsdagens kamp er Ashley Young ute med karantene.

Mohamed Elyounoussi var ikke med i troppen for Southampton.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder