- Hardt straffet, mener Brakstad

- Vi ble hardt straffet i dag, sa Molde-trener Erik Brakstad etter Moldes 1-3-tap tirsdag kveld.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

- Vi har spilt bedre. Vi slipper vi for billige mål, og klarer ikke å score på våre egne sjanser. Det har skjedd tidligere også, det er de små feilene som gjør at vi taper, sa en skuffet Daniel Berg Hestad til NTB.

Kalddusj

Porto ga Molde en skikkelig kalddusj allerede før ett minutt var gått. De gikk rett opp i angrep og Molde-forsvaret var langtfra patent da Deco fikk stå fritt foran Morten Bakke og headet velplassert i mål.

- Vi fikk baklengs nesten før kampen hadde begynt, og det er for dumt. De andre målene kommer jo nesten ut av ingen ting. Resultatet er ikke bra, men jeg føler at vi skaper sjanser nok til å klare å score flere, sa Molde-trener Erik Brakstad til NTB.

- Laget som klarer å utnytte sine sjanser fortjener å vinne. Det gjorde Porto i dag.

Etter kalddusjen kom Molde mer med i kampen og hadde en god mulighet til å utligne etter 14 minutter. Magne Hoseth og Karl Oskar Fjørtoft forsøkte seg, men det endte med blokkering og hjørnespark.

Passet på

I stedet var det Porto som viste sin effektivitet da Pål Lydersen handset i kamp med Jardel. Deco satte frisparket fra 20 meter direkte i mål, før Bakke rakk å reagere.

Andreas Lund ble omhyggelig passet på av Jorge Costa, og kom ikke til en eneste skikkelig avslutning i første omgang.

- Jeg følte at jeg vant flere av duellene, men timingen var ikke god nok denne gangen, sier Lund.

I andre omgang åpnet Molde veldig bra, og Daniel Berg Hestad hadde et skudd i stolpen allerede etter fire minutter. Lund fulgte opp med et godt skudd på volley som strøk like utenfor.

Mange av Molde-tilhengerne, som hadde tatt turen til Porto, øynet muligheten for at Molde skulle gjenta bedriften fra Olympiakos-kampen og snu det hele. Men slik gikk det ikke.

Redusering

Porto viste nok en gang sin effektivitet på en kontring etter et Molde-angrep. Jardel kom fri og alene med keeper Morten Bakke hadde han ingen problemer med å øke til 3-0.

Da var løpet kjørt. Daniel Berg Hestad headet inn Moldes eneste mål da det gjensto åtte minutter, en pen fulltreffer etter et innlegg fra Andre Schei Lindbæk.

Molde-keeper Morten Bakke sier til NTB at han var sjanseløs på to av målene.

- Frisparket som førte til det andre målet, var det eneste jeg hadde en sjanse på. Men jeg så ikke utgangen på skuddet, sier Bakke.

God i Mesterligaen

Han mener Molde ble straffet hardt for stygge feil i forsvaret.

Berg Hestad var igjen Moldes beste. Han har kommet seg veldig bra utover i sesongen, og har spesielt vært god i Moldes mesterligakamper.

I forsvaret var det bare Petter Christian Singsaas som gjennomførte en god kamp. Pål Lydersen var ikke på høyde, og to av målene kom etter feil fra hans side.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder