LEDER TRENINGEN: Eirik Horneland leder treningen til FKH i dag. Foto: Morten Asbjørnsen / VG

Horneland på Haugesund-trening - ønsker ikke å snakke om Rosenborg

KARMØY/OSLO (VG) Fotballtreneren Eirik Horneland (43) ledet i dag Haugesunds trening - fire dager etter at Rosenborg gikk ut med at han er deres nye trener. RBK-sjef Ivar Koteng sier nå at de gir opp å finne en løsning på den betente konflikten.

les også

FK Haugesund om RBK-kontakt i august: – Et grovt overtramp

– Ivar Koteng (styreleder i Rosenborg) sier i dag at det ikke var fremgang i forhandlingene med FKH, og at dermed ville de bare vente til 1. februar. Er du trener i Rosenborg da?

– Ja, sier Horneland til VG etter treningen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Kaldheim forteller at du har den tellende kontrakten din ikke kan sies opp, og at om ikke klubbene blir enige blir du her til 2019? 

– Ja, men da har nok du lest pressemeldingen min, og skjønner sikkert da at vi er uenige om det. 

– Hvordan har den siste periode vært for deg?

– Jeg er ikke så opptatt av å snakke om følelser nå. Jeg er proff med tanke på det. 

– Hva tenker du om å skulle trene Rosenborg?

– Du kan skjønne jeg gjør det, men jeg ønsker å prate om Rosenborg når jeg er der og ikke nå. 

Her ankommer Horneland FK Haugesunds trening i Karmøyhallen mandag:

– En suppe

– Det høres ut som suppe, beskriver tidligere Haugesund-spiller Erik Huseklepp til VG.

Han er usikker på hva han skal mene om selve konflikten, for der er han «helt lost», ifølge seg selv. Men at Horneland leder dagens Haugesund-trening beskriver han som «en utrolig rar situasjon for trenere og spillere».

– Hva ville du tenkt om du fortsatt var Haugesund-spiller?

– Jeg har vært med så lenge at jeg nok bare ville fokusert på det jeg skulle gjøre i en sånn situasjon, men for yngre spillere må dette være rart, sier Huseklepp, som legger til at han kjenner Eirik Horneland som en veldig fin fyr og en god trener.

«At Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland stiller som FKH-trenere mandag er først og fremst bare trist – for FKH, spillerne og for de to trenerne.», skriver sportsleder i Haugesunds Avis Terje Flateby mandag.

PÅ PLASS: Karl Oskar Emberland og Horneland tar fatt på arbeidsdagen hos sin gamle arbeidsgiver. De hevder selv at de er Rosenborg-trenere seneste 1. februar. Foto: Morten Asbjørnsen

1. februar

Rosenborg mener at Horneland senest er klar for jobb i RBK fra 1. februar, mens Haugesund står på at Horneland har kontrakt ut november i år. Søndag kveld meldte FK Haugesund at det er brudd i de ferske forhandlingene om å løse konflikten. Og nå sier Ivar Koteng at det neppe blir noen flere initiativ fra deres side.

– Vi greier ikke å bli enige med Haugesund, og tenker akkurat nå at vi ikke gjør mer i saken. Vi kommer til å la det gå til 1. februar, sier Koteng til VG. Adresseavisen omtalte forholdet først mandag morgen.

Fredag fortalte Koteng at de tilbød 1,1 million kroner for de resterende arbeidsdagene til Horneland i FK Haugesund. Nå sier han altså at en løsning før 1. februar ser lite sannsynlig ut.

– Vi forholder oss til at Horneland er under kontrakt til 30. november. Vi føler vi har kommet RBK langt i møte, og ønsker virkelig å løse denne konflikten. Men det er åpenbart forbedringspotensial fra alle parter, sier styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim, til VG.

– Hva gjør dere om den ikke er løst før 1. februar?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det tar vi underveis, sier Kaldheim.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder