ETTERTRAKTET: Både Hugo Veltesen (t.v.) og Tobias Børkeeiet, to unge Stabæk-talenter, følges tett av nederlandske Heerenveen. Foto: NTB scanpix

Heerenveen jakter to stjerneskudd fra Stabæk

Heerenveen fortsetter å se til Norge: Stabæks midtbanetalenter Hugo Vetlesen (18) og Tobias Børkeeiet (19) er på klubbens ønskeliste.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter den nederlandske klubbens sportsdirektør Gerry Hamstra.

– Jeg har vært på noen Stabæk-kamper denne sesongen. Vetlesen og Børkeeiet er unge og interessante spillere som er på listen vår. Men for øyeblikket er det ikke noe mer enn det, sier Heerenveen-toppen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Premier League-klubb kjemper om «Moi»

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Har vært på mange av våre kamper

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det er grunn til å tro at interessen for de to unge bærumsguttene er mer konkret enn vanlig, hverdagslig talentspeiding. VG får nemlig opplyst at sportsdirektør Hamstra skal ha tatt med seg klubbens påtroppende hovedtrener Jan Olde Riekerink til Norge den 28. mai for å finsikte Vetlesen og Børkeeiet i bortekampen mot Sarpsborg 08.

– Jeg kjenner til at Heerenveen har vært på mange av våre kamper, svarer Stabæks sportssjef Inge André Olsen på spørsmål om han kjenner til interessen fra Eredivisie-klubben.

– Spørsmålet er om de har vært i kontakt med oss angående disse spillerne. Og for øyeblikket er svaret nei. Vi forhandler ikke om en overgang nå, sier Olsen.

– Hvordan er mulighetene for at Vetlesen eller Børkeeiet kan bli solgt i sommer?

– Ingen anelse. For øyeblikket er det umulig å si. Alle fire parter må bli enige: Stabæk, spilleren, spillerens agent og den kjøpende klubben. Det er et komplisert puslespill.

les også

Slik skal Stabæk forsterke for å overleve

Norsk tradisjon

VG har vært i kontakt med Vetlesen og Børkeeiets representanter, henholdsvis far Johan Vetlesen og agent Mike Kjølø, men de ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Heerenveen er ikke den første klubben som snuser på Vetlesen. I januar takket unggutten og Stabæk nei til et lukrativt, tosifret millionbud fra en russisk klubb.

les også

Stabæk avslo bud på over 10 millioner for Hugo Vetlesen (17)

Sportssjef Olsen uttalte nylig til Dagbladet at «veldig mange interesserte. Det er snakk om store klubber i store ligaer. Så er spørsmålet hvor høyt oppe Hugo er på ønskelistene til klubbene som speider ham.»

les også

Disse talentene må du se opp for i Eliteserien 2018

Pluss content

Heerenveen fortsetter dermed å se til det norske markedet for nye talenter. Klubben har fra før to norske spillere i Morten Thorsby og Nicolai Næss, Martin Ødegaard har vært på utlån der i halvannet år, og Dennis Johnsen ble i fjor sommer solgt til Ajax.

Vetlesen har siden starten på forrige sesong vært fast i førsteelleveren til Stabæk. Denne sesongen har Børkeeiet også kjempet seg til en stadig fastere plass på laget i sin defensive midtbaneposisjon. Men det spørs om ikke de to den unge midtbaneduoen, som også skal representere Norge i G19-EM i sommer, kommer til å bli brutt opp i løpet av sommeren …

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder