TRØSTET: Harry Kane fikk en klem av trener Gareth Southgate etter tapet mot Kroatia. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Slik forklarer Kane kollapsen: – Vi hadde trøbbel

MOSKVA (VG) England så lenge ut til å være på strak vei mot VM-finalen, men så mistet de grepet om kampen og rotet bort ledelsen. Harry Kane (24) gir sin versjon av hva som gikk galt.

Publisert:

– Vi var gode i første omgang og hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Men i andre omgang må vi si «fair play» til Kroatia, de kom ut og presset oss. Vi hadde trøbbel en stund, men håndterte det bra. Dessverre slapp vi inn på feil tidspunkt. I ekstraomgangene får vi en heading klarert på streken. Det er de tingene man trenger at går din vei i store kamper, men dessverre gikk det ikke slik, sier Harry Kane til VG.

les også

Modrić til VG: – Engelskmennene var respektløse

England-spissen, som er toppscorer i VM med seks mål, misbrukte en enorm dobbelsjanse til å sende laget sitt opp i en 2–0-ledelse i første omgang. Men etter engelsk dominans før pause tok kroatene stadig mer over – til tross for at de på forhånd hadde blitt spådd å være mer slitne enn de engelske spillerne.

– Ingenting sjefen kunne si

Etter 2–1-tapet var det en svært skuffet, men samtidig stolt Kane som tok seg god tid til å svare på pressens spørsmål.

– Det er vanskelig å sette ord på det nå, men alt vi kan si, er at vi er stolte av hverandre. Vi ga alt vi hadde. Jeg vet vi kan se tilbake på det og tenke at vi kunne gjort ditt og datt, men til slutt var det små marginer som avgjorde en stor kamp, sier Kane.

les også

England-spillerne hylles i engelske medier: - Dere gjorde oss stolte

Han forteller at trener Gareth Southgate tok ordet foran spillerne i garderoben etter kampen.

– Han sa at vi burde være stolte av oss selv. Men det var selvfølgelig ingenting han kunne si som kunne få oss til å føle oss bedre. Han sa vi skulle holde hodet hevet og at vi har kommet en lang vei, særlig sammenlignet med for to år siden, sier Kane, som refererer til 2016-EM da England røk ut mot Island i åttedelsfinalen.

RAKRYGGET: Harry Kane stiller til TV-intervju like etter semifinaletapet, rett foran jublende kroatiske fans. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Ingen forventet dette

– Er dette starten på noe nytt snarere enn slutten, spør en engelsk journalist.

– Vi har bygget et godt grunnlag. Vi har vist at vi kan prestere i VM. Nå er målet å unngå å måtte vente i 20 nye år på en stor semifinale. Vi er et uerfarent og ungt lag. Ingen forventet dette, at vi skulle nå så langt.

les også

Det var bare en fleip igjen

– Det gjør vondt nå, men når vi ser tilbake på det, er det mye å lære av dette. Dette gir oss troen på at vi kan gjenskape dette i EM om to år, sier Kane.

Nå venter en bronsefinale mot Belgia, som Kane sier han ønsker å spille, til tross for at de fortsatt kommer til å tenke på finalemuligheten som glapp. Finalen mellom Frankrike og Kroatia, derimot, er han ikke overbegeistret for.

– Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å se den. Vi kommer nok til å følge med på resultatet, men jeg er personlig ikke så giret på å se den, sier Kane.

VG I RUSSLAND: Fotograf Bjørn S. Delebekk og reporter Arilas Berg Ould-Saada dekker VM. Foto: VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder