Suárez sikret avansement for tamt Uruguay

(Uruguay-Saudi – Arabia 1–0) Luis Suárez (31) utnyttet en keepertabbe og Uruguay er klare for åttedelsfinale. Samtidig som Saudi-Arabia og Egypt er slått ut.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

31-åringen fra Barcelona, som sto for kanskje turneringens mest kontroversielle øyeblikk i både 2010 og 2014, hadde ikke stilt inn siktet mot Egypt.

Mot Saudi-Arabia var Suárez litt skarpere.

Mohammed Al Owais erstattet Abdullah Almuiaouf fra oppgjøret hvor araberne var sjanseløse mot Russland. Det bedret ikke laget alene, tross at de gjorde en bedre kamp.

HVOR ER KEEPEREN? Luis Suárez kom først på ballen og satte den i mål da Mohammed Al Owais bommet. Foto: Themba Hadebe / TT NYHETSBYRÅN

I 23. minutt bommet Al Owais bommet totalt i feltet på en corner, og Suárez styrte inn sitt 52. landslagsmål i kamp nummer 100.

– Dette var ikke den beste kampen vi har sette dette VM-et. Jeg tror Uruguay er glad for å vinne 1–0, og jeg tror de vil forbedre seg, sier Didier Drogba, tidligere storscorer for Chelsea, ifølge BBC.

les også

Hører Ronaldo med i dette selskapet?

Gruppefinale

Uruguay er nå klare for åttedelsfinale for tredje turnering på rad. De må slå løpssterke Russland i gruppefinalen mandag klokken 16.00 for å ta førsteplassen.

For øvrig sprudlet Uruguay lite i trener Óscar Tabárez ’ 181. kamp som landslagstrener – noe som er verdensrekord. El Maestro har ledet de lyseblå siden 2006, i tillegg til perioden mellom 1988–1990.

– VMs stussligste kamp så langt. Et lag som ikke evner mot et lag som ikke gidder, tvitret Lars Tjærnås, speider for Vålerenga.

les også

Uruguay-sjefen forsvarer utskjelte Suárez: – Ikke en robot

Misbrukte sjanser

Suárez og spissmaker Edinson Cavani hadde hvert sitt skuddforsøk, uten å treffe. Faktisk hadde Saudi-Arabia ballen mest og fem skudd i første omgang mot VM-vinneren fra 1930 og 1950.

Heller ikke etter hvilen gjorde Uruguay veldig mye mer enn de trengte. Dog burde de vunnet mer enn 1–0. Carlos Sánchez kom til en god mulighet, Suárez prøvde seg på et frispark, mens Cavani var nære med en stuss og bommet alene med keeper.

Bakover hadde Diego Godin og hans forsvar full kontroll.

VETERAN: 71 år gamle Óscar Tabárez gir instrukser på sidelinjen til Jose Gimenez. Foto: MARCOS BRINDICCI / X90087

PS! Etter sist VM ble Suárez utestengt i flere måneder:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder