FORLATER NORGE: Krépin Diatta, her i fint driv under cupfinale-tapet mot LSK (3-2). Det ble hans siste kamp for Sarpsborg. Foto: Gisle Oddstad VG

Sarpsborg-juvelen Krépin Diatta klar for belgiske Club Brugge

Sarpsborg-talentet Krépin Diatta (18) er klar for belgiske Club Brugge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG skrev tirsdag kveld at Sarpsborg har akseptert et bud på mellom 20 og 30 millioner kroner fra Club Brugge. Nå har Diatta signert for belgierne, og den umiddelbare transfersummen ligger antagelig på rundt 25 millioner kroner, etter det VG forstår.

Club Brugge bekrefter overgangen i en pressemelding. Diatta har signert en 4,5-årskontrakt med klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Diatta, som har fått draktnummer 11 i sin nye klubb, signerte i dag kontrakten sin i Dakar sammen med sin nye agent Thierno Seydi, Club Brugge-sjef Vincent Mannaert og den Belgia-baserte agenten Mogi Bayat:

Et enfin, en direct de Dakar, félicitations @ClubBrugge pour le transfert du Petit prodige https://t.co/39NVSF6HJu

– Vi har en litt ambivalent følelse rundt dette, for vi har blitt veldig glade i Krépin. Når det er sagt, er slike spillersalg en klar del av strategien vår for å vokse som klubb, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 etter at den norske klubben også har bekreftet overgangen.

– Viktig signal

Han vil ikke ut med overgangssummen, men Sarpsborg omtaler det som en av 2010-tallet dyreste eksporter fra norsk fotball. Berntsen forteller til VG at avtalen er tredelt: En overgangssum, mulige bonuskroner først og fremst basert på Diattas prestasjoner i Belgia – og en prosentandel ved et videresalg.

– Hvis Krépin får ut enda mer av potensialet sitt og går til en enda større klubb i Europa, så kan det dryppe ganske ålreite beløp i klubbkassen til Sarpsborg også i fremtiden. Det er også veldig positivt, billedlegger Berntsen til VG.

Artikkelen fortsetter under videoen!

– Det er et viktig signal fra oss til markedet og spillere at vi nok en gang sender en spiller videre til en større klubb. Det er slik vi markedsfører oss inn mot klubber; vi selger når tidspunktet er riktig og til det vi ser på som riktig pris, fortsetter sportssjefen til Eliteserietreeren.

Les også: Stabæk avslo bud på over 10 mill.

Byttet agent

VG er kjent med at Krépin Diatta nylig byttet agent fra Youssoupha Fall til den berømte senegalesiske agenten Thierno Seydi, som blant annet er agenten til den tidligere Chelsea-stjernen Didier Drogba.

Diatta, som ble kåret til «årets gjennombrudd» i Eliteserien i fjor, leverte tre scoringer og syv assists på 22 seriekamper i 2017. Han scoret også fem mål i cupen.

Club Brugge er serieledere i den belgiske toppdivisjonen Jupiler League. De deltok i Europa League-gruppespillet i 2015/16-sesongen. Denne sesongen ble de slått ut i Champions League-kvalifiseringen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder