OPPGITT: Aymeric Laporte. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Laporte stusser over mangelen på landskamper: – Det må være personlig

En fantastisk sesong har gjort Aymeric Laporte til en av Pep Guardiolas mest betrodde menn i Manchester City. Men han har fortsatt til gode å debutere for det franske landslaget. Det skjønner han lite av selv.

Her er lørdagens oddstips!

– Jeg kunne vært verdensmester... Men det er opp til sjefen. Han har ikke ringt meg. Det må være personlig, og det må jeg i så fall respektere.

– Jeg kommer i hvert fall ikke til å ringe ham.

Det sier Aymeric Laporte til franske EiTB.

Manchester City-stopperen har vært i strålende form denne sesongen, og har vært en viktig bidragsyter til at Manchester City er på 2.-plass i Premier League og tok seg enkelt videre fra Champions League-gruppen sin, blant annet takket være praktscoringer som dette:

Men franskmannen, som har representert Frankrike på samtlige aldersbestemte landslag, har fortsatt ikke fått prøve seg på A-landslaget, som trenes av Didier Deschamps.

– Jeg tror ikke det er på grunn av det sportslige. Du må nesten spørre ham (Didier Deschamps) selv. Jeg har ikke noe imot ham. Hvis noen har et problem er det han, sier Laporte.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner å hente i lotto. Lever kupongen din her!

500-millionersmannen var i Deschamps landslagstropp i 2016, men fikk aldri entre gresset til sin debut. Denne sesongen har han spilt 23 kamper for Manchester City, og scoret tre mål.

– Jeg må bare fortsette å jobbe. Han ringer ikke meg, så jeg må vente, jobbe hardt og noe mer kan jeg ikke gjøre. Men det er bare én person som kan løse dette, og det er treneren (Deschamps).

Sannsynligvis er han å finne i Guardiolas startellever til kampen mot Everton lørdag ettermiddag.

VGs tips: Under 2,5 mål

1,18 i hjemmeodds på Manchester City kan vi bare ikke gå for, så vi har plukket ut spill-alternativer. Et uavgjortresultat er ikke utenkelig - i så fall vil det bli for fjerde strake gangen lagene nøyer seg med ett poeng hver på Etihad Stadium.

Poenget er at City i flere kamper nå har misbrukt målsjanser i haugevis. Som mot Chelsea for en uke siden (0–2-tap). Og mot Hoffenheim i onsdagens Champions League (2–1-seier). Tenk på at David Silva (mb) og mest sannsynlig Kevin De Bruyne (mb) og Sergio Agüero (a) er ute her. Ok, det er mulig at sistnevnte får et innhopp.

Også hos Everton har målene tørket litt inn det siste. Fire mål på fem seneste kamper. Og laget har bare vunnet én av åtte siste bortematcher hvis tar med den siste kampen i mai (liga).

Derfor er vårt bud i lunsjkampen et Under 2,5 mål-spill til 2,50 i odds. Spillestopp er kl. 13.25 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder