ÅPNER FOR NORDEN: Michel Platini åpner for et delt EM mellom Norge og Sverige på lørdagens pressekonferanse. Foto: AP

Platini til VG om norsk/svensk søknad: - Ingenting imot å dele EM igjen

WIEN (VG) UEFA-president Michel Platini sier til VG Nett at han overhodet ikke har noe imot at EM deles mellom to nasjoner for tredje gang på rad.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Sveits/Østerrike denne gangen, Polen/Ukraina i 2012 og kanskje en søknad fra Norge og Sverige i 2016.

På en pressekonferanse i formiddag spurte VG Nett Platini hvordan han så på muligheten for å dele turneringen mellom to land for tredje gang på rad.

- Jeg har ingenting imot det, særlig ikke når nasjonene er så nær hverandre geografisk. Alle som ønsker å få denne turneringen vil få UEFAs støtte. Dette har jo også politiske aspekter, og det er viktig at det finnes stadionanlegg og at en søknad har støtte fra myndighetene, sier Platini.

Han understreket at det er alt for tidlig å si noe om 2016, men gjentar likevel:

- Jeg har ingenting imot at turneringen deles igjen.

Platini antydet at dagens stadionkrav fra UEFA - 30 000 tilskuere - kan komme til å bli hevet i framtiden. Men presidenten ønsker ikke at det skal opp til 40 000, slik Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) krever, og han viste der til land som Norge og Sverige.

Vurderer kapasitetsøkning

- Vi kan tenke på å øke minstekravet, siden transportdelen er så mye bedre enn tidligere. Jeg tror likevel 10 000 opp - til 40 000 - er for drastisk. Det vil ikke være enkelt for land som for eksempel Norge og Sverige å ha så mange stadioner som tar 40 000 tilskuere. 35 000 er mer menneskelig og logisk, sier Platini.

Det er masse diskusjoner vedrørende neste EM i Polen og Ukraina - rykter om at landene ikke er i rute, rykter om at Italia, Tyskland og Skottland står klare til å overta.

- Jeg vil gjøre en ting klart: Disse ryktene kommer ikke fra UEFA. Vi har et utgangspunkt og en ting vi jobber for, og det er at EM skal gå i Polen og Ukrania. Vi har valgt dem, og vil gjøre alt vi kan for å støtte dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder