NESTEN HJEMME: Christian Grindheim har spilt på onsdagens bane før og varsler liv på tribunen. Foto: Scanpix

Grindheim: - Mest trøkk i Rotterdam

ROTTERDAM (VG Nett) Den forventede heksegryten i Skopje ble aldri noe skremmende opplevelse. Nederland-proff Christian Grindheim tror på mer trøkk i Rotterdam.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Feyenoord-fansen er kjent som den beste fansen i hele Nederland, det blir nok bra liv på onsdag også, tror Heerenveen-proffen på den norske midtbanen.

Grindheim tipper at både det nederlandske laget og supporterne er i festhumør, men nordmannen er klar for å spolere festen.

- De forventer selvfølgelig seier mot Norge, men hvis tiden går uten at de scorer så kan det bli litt misnøye og buing. Vi må satse på å ødelegge festen for nederlenderne, sier Grindheim til VG Nett.

Ingen lagkamerater

I den troppen som landslagssjef Bert Van Marwijk tok ut til kampene mot Island og Norge, var det ikke plass til fra Grindheims og Trond Sollieds Heerenveen.

I stedet kommer spillerne fra klubber som Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven, Twente og serievinner AZ Alkmaar i tillegg til storklubber som Real Madrid, Liverpool og Bayern München.

- Jeg tror vi alle skal være klar igjen etter den kraftkrevende kampen i Makedonia, det skal ikke være noen problemer med å restituere seg, jeg tror det skal bli kjekt dette, sier en offensiv Christian Grindheim til VG Nett.

Ikke finregning ennå

HR HÅPET: Drillo har fremdeles troen, selv etter 0-0 mot Makedonia. Foto: Scanpix

Landslagssjef Egil Olsen har ikke funnet frem kalkulatoren om hva som kreves av poeng ennå, verken i forhold til egen gruppe eller toerne fra de andre puljene.

- Det er mulig å bli nummer to med 13 poeng, og vi kan fremdeles nå playoff. Det er litt vanskelig å spå hva toerne i de andre gruppene vil ende på, men så lenge det er en mulighet skal vi gå for den for alt det er verdt.

- Hvor realistisk mener du det er med norsk deltakelse i Sør-Afrika?

- Den er ikke stor, men jeg mener vi skal være knappe favoritter mot både Makedonia og Skottland hjemme og Island borte etter denne kampen. Og det vil ikke være hpåløst for oss med ett poeng mot Nederland. Vi vil ikke gamble vilt om det står 1-1 mot slutten onsdag, sier Drillo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder