HODEBRY?: Guus Hiddink kan få det tøft med to jobber om han takker ja til Chelsea. Foto: AP

Hiddink: - Sverige er enkle å lese

INNSBRUCK (VG Nett) Innimellom en god del Sverige-skryt, antyder Russland-sjef Guus Hiddink at svenskene lett kan temmes.

Artikkelen er over 11 år gammel

VG Nett LIVE:Følg Russland-Sverige fra kl. 20.45

I kveld går den avgjørende gruppespillkampen mellom de to landene av stabelen i Innsbruck. Russland må vinne for å avansere til kvartfinalen.

Hiddink er imponert over at Sverige gang på gang kvalifiserer seg til mesterskap, men sier også:

- Sverige er enkle å lese. De er veldig klare på hvordan de spiller.

Russland-sjefen er imidlertid kjapp med å fastslå at Sverige har oppnådd gode resultater med spillestilen.

- Sverige er favoritt

Hiddinks landsmann og nåværende landslagssjef for Polen, Leo Beenhakker, kommenterte under Tyskland-VM for to år siden at Sverige er taktisk lettlest, og mente det svekket Sveriges muligheter til å nå langt i turneringen.

Hiddink vil ikke trekke det så langt.

- De holder seg til sin stil og sitt system, og er åpne og klare på hvordan de spiller. Leo får snakke for seg selv, men jeg tror at han sa det med respekt. Det er bare å se på hvilke resultater Sverige har fått, sier han.

Svenskene har fått ok resultater også i EM, først seier over Hellas. Så tap 1-2 på overtid mot Spania. Men resulatene har ikke kommet fordi Sverige har briljert offensivt. Laget har hatt færrest skudd på mål i mesterskapet - 20 fordelt på de to første kampene. Det sender dem ned på jumboplass i EMs skuddstatistikk. Til sammenligning hadde mestskytende Sveits hele 45 skudd på sine to første kamper.

«Når alt handler om å forsvare seg, om forsiktighet og kynisme, er patriotisme en helt fundamental forutsetning for at fotball skal gi mening. Det er lov å forsvare seg, for all del, og tidvis kan det finnes noe vakkert i heroisk forsvarsfotball også, men i lengden blir det mest bare trist», skrev VGs kommentator Truls Dæhli etter Sveriges kamp mot Spania.

Russland-sjefen Guus Hiddink er likevel ikke i tvil om hvilket lag som er favoritt foran kveldens oppgjør.

- Bare se på hvilke klubber som står etter spillernes navn og hvilke klubber de har spilt i og sammenlign det med våre. Sverige er favoritt, fastslår han.

Svak statistikk

Hollenderen mener russisk fotball må organiseres bedre om de skal klare å oppnå bedre resultater.

- Russland har 140 millioner innbyggere, og kan landet organisere fotballen, kommer Russland til å bli en av de store fotballnasjonene. Jeg tror vi er på rett vei, sier Hiddink.

Russland har ikke tatt seg videre fra gruppespillet i sine fem siste mesterskap. I kveld har de muligheten til å bedre den statistikken.

Slik spiller Sverige i kveld:
Isaksson - Stoor, Hansson, Mellberg, Nilsson - Elmander, Andersson, Svensson, Ljungberg - Ibrahimovic, Larsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder