Søderlund-bom sendte RBK ut av cupen: – Noen måtte bomme

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Aalesunds FK 1–1, 1–1 eeo., 4–5 ess.) Hólmbert Fridjónsson scoret på det avgjørende straffesparket da Rosenborg røyk ut av cupen. Alexander Søderlund bommet på sin straffe, og ble «synder» sammen med utviste Pål André Helland.

  • Erik Eikebrokk

– Det er smått uvirkelig, men en fantastisk følelse å slå Rosenborg på Lerkendal. Det har jeg ikke opplevd før som trener, sier Aafk-trener Lars Bohinen.

Det var første gang at Aalesund slo Rosenborg på Lerkendal.

– Dette var ikke bra. Vi scorer ikke nok mål og produserer ikke store nok målsjanser, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til VG etter tapet.

Nå venter kvartfinale mot Viking på hjemmebane for Aalesund som slo ut Molde i 3. runde.

– Jeg var ganske trygg før straffesparkkonkurransen. Jeg sa til spillerne at for meg var de helter uansett. Jeg hadde egentlig akseptert i andre ekstraomgang at dette kom til å ryke, men spillerne var magiske, sier Bohinen.

Helt og syndebukk

Aalesund-keeper Andreas Lie reddet én gang i straffesparkkonkurransen. Det ga Aalesund-spiss Hólmbert Fridjónsson muligheten til å avgjøre på det tiende straffesparket.

Da hadde Søderlund allerede bommet.

– Det er selvfølgelig tungt, men man prøver å ikke grave seg for langt ned. Noen måtte bomme; da ble det meg dessverre, sier Søderlund.

– Det er skuffende. Det er spill mot ett mål stort sett hele kampen. Cupen handler om én ting, og det er cupfinalen, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Brann-fiasko – utklasset av Ranheim: – Veldig skuffende

De tre andre kvartfinalene spilles slik: KFUM Oslo-Odd, Ranheim-Fram Larvik og Mjøndalen-Haugesund.

Knottene først

Rosenborg hadde stanget og stanget mot et dyptliggende Aalesund-forsvar i 5–4–1, men uten å komme til store sjanser. 33 minutter var spilt da Helland - som startet kampen som venstre ving - fikk en elendig touch på ballen.

Samtidig som Aalesunds Erikson Spinola Lima avanserte for å snappe den løse ballen, kastet Helland seg inn for å vinne den tilbake. Lima var klart først på ballen. Helland kom sklitaklende inn sideveis, med strake bein og i hvert fall én fot hevet med knottene først.

– Han taper vel ball, og så går han inn og kjører en for røff takling, slik jeg husker. Jeg har ikke sett den om igjen, men den så litt rød ut for meg, sier Horneland om Helland-taklingen.

Da hadde Helland, ifølge Bjørnebye, allerede forlatt Lerkendal. Reprisen viste at Ola Hobber Nilsen nok gjorde helt rett i å dra opp det røde kortet.

Om det så ille ut for Rosenborg da, så det enda verre ut minuttet etterpå.

VG Live Rosenborg v Aalesunds FK minutt for minutt

Marerittminutt

Aalesund slo en lang tversoverpasning fra venstre. Høyrekant Sondre Fet angrep ballen da Birger Meling nølte - og skaffet seg et forsprang på landslagsbacken. Fet tok med seg ballen innover, og serverte Niklas Castro foran mål.

Castro gjorde ingen feil fra sju meter, og plasserte ballen elegant til høyre for keeper André Hansen.

Første omgang gikk mot slutten, men dramaet syntes det var for tidlig å ta pause. Aalesund rotet det til på egen corner, og David Akintola fikk muligheten til å kontre. David Olafsson hadde allerede det gule kortet, og da han holdt igjen Akintola, var dommer Hobber Nilsen aldri i tvil.

Nytt rødt kort. Dermed 10 mot 10.

Etter 82 minutters spill, og lange perioder med enveiskjøring, fikk Tore Reginiussen en dobbeltsjanse fra kort hold. Den første avslutningen reddet Aalesund-keeper Andreas Lie. Den andre banket Reginiussen i nettet.

Avgjort på straffer

Ekstraomgangene bød ikke de 5 122 tilskuerne på veldig mye ekstra drama. Dermed ble cupdramaet avgjort på straffesparkkonkurranse.

Der scoret samtlige ti spillere, med unntak av Søderlund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder