– Det holdt på å gå gærent i dag også, så det er et problem vi har

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-Mjøndalen 1–1) For åttende gang denne sesongen ledet Mjøndalen en eliteseriekamp. For sjette gang rotet bruntrøyene bort ledelsen.

  • Erik Eikebrokk

– Det var en tøff bortekamp, og vi henger i tauene til tider. Vi roter egentlig bort seieren når vi slipper inn et veldig billig mål. Vi sliter for å få med oss ett poeng, men vi klarer det til slutt, sier Mjøndalens beste spiller, keeper Julian Faye Lund, til VG.

Vunnet to

Av de åtte kampene bruntrøyene har tatt ledelsen, har laget vunnet bare to.

– Det holdt på å gå gærent i dag også, så det er et problem vi har. Vi blir seige og slitne på slutten, og da er det lettere for motstanderen å score, sier trener Vegard Hansen, til VG.

– Er det mentalt eller fysisk?

– Det er nok begge deler. Vi har hatt muligheter til å drepe kamper tidligere, men der har vi ikke vært gode nok, så det er noe vi må lære oss.

Ranheim 1–1 (ledet 1–0)
Kristiansund 1–1 (ledet 1–0)
Lillestrøm 2–2 (ledet 2–0)
Stabæk 1–0
Sarpsborg 08 1–1 (ledet 1–0)
Tromsø 1–1 (ledet 1–0)
Strømsgodset 3–2 (ledet 3–1)
Bodø/Glimt 4–5 (ledet 3–2)

VG Live Ranheim v Mjøndalen minutt for minutt

Tok ledelsen igjen

Hjemmelaget vant sjansestatistikken klart; 7–2.

– Da skulle vi talt sammen, for jeg har flere. Jeg mener vi har tosifret antall sjanser, og da skal vi score mer enn ett mål. Jeg er ikke fornøyd med uttellinga, sier Ranheim-trener Svein Maalen.

I vinden i Ranheimsfjæra så det nok en gang lyst ut fra start for Mjøndalen. Femten minutter var spilt da midtstopper og kaptein Quint Jansen headet Joakim Olsen Solbergs innoverskrudde frispark i mål.

Etter det som var kampens første avslutning, tok Ranheim over banespillet. Og da Ranheim-spiss Michael Karlsen satte hodet på Olaus Skarsems godt slåtte corner på første stolpe, var det fullt fortjent.

– Jeg har hatt en fin ferie, har trent godt og begynner å komme i slag. Det begynner å løsne nå, og det er deilig. Jeg er mer på hugget nå. Jeg begynner å kjenne meg i veldig bra slag, sier «Micke» til VG.

Typisk Ranheim

Ranheim fortsatte i kjent stil, og varierte med lange oppspill opp mot kjempesterke Karlsen, som gang på gang skapte trøbbel for Mjøndalens midtstopperduo.

Sjansedominansen til tross, like fullt stod det 1–1 ved pause. Dét var det bortelaget som hadde størst grunn til å være fornøyd med.

Kampbildet i andre omgang var mye av det samme. Bortelaget yppet seg i åpningsminuttene, men det tok ikke lang tid før Ranheim fant igjen momentet fra første omgang og bygde opp angrep etter angrep.

Siste sjanse til å avgjøre

Karlsen ble bare bedre og bedre, og krydret kampen med å slå luke på Tonny Brochmann da han absolutt ikke hadde trengt å gjøre det, men gjorde det likevel - til stor glede for hjemmefansen.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det. Vi får beskjed om å by på oss selv, og da er det greit å gjøre noen sånne ting, sier Karlsen.

– Den husker jeg ikke, sier Brochmann.

Hjemmelaget fortsatte med å produsere sjanser, men dårlige avslutninger og en god Mjøndalen-keeper, sørget for uavgjort.

Like før kampen gikk inn i overtiden fikk innbytter Ivar Sollie Rønning sjansen hjemmepublikummet ventet på, med duellen med keeper Faye Lund var det sistnevnte som vant.

Flere artikler

  1. Ranheim-treneren med Rosenborg-stikk etter ny seier

  2. «Årets mål»-kandidat fra Karlsen: – Kommer garantert til å prøve igjen

  3. Cupeventyret over for Fram: – Det var like før jeg begynte å grine

  4. Lover keeperhelten ny sjanse: – Han var fantastisk!

  5. Ranheim-treneren om Adegbenro: – Han må være en av de beste spillerne i Eliteserien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder