UTEN DENNE TRIOEN? Jonatan Tollås Nation (til venste) og Johan Lædre Bjørdal diskuterer med dommer Sigurd Kringstad under kampen mot Odd tidligere i år. Fitim Azemi er den tredje Vålerenga-spilleren på bildet. Han misser garantert Rosenborg-kampen med karantene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skadeplagede Vålerenga-stoppere i tidsnød før Rosenborg-kampen

VALLE (VG) Både Johan Lædre Bjørdal (33) og Jonatan Tollås Nation (28) har spilt hvert minutt av Eliteserien 2019. På torsdagens trening holdt de på hver for seg.

Søndag venter Rosenborg på Lerkendal, men sannsynligheten for at trener Ronny Deila får mønstre stopperparet han har brukt hele sesongen er liten.

– 50–50 for begge, melder Vålerenga-fysioterapeut Carl-Fredrik Birkemo på spørsmål om de rekker bortekampen i Trondheim, mens Deila er mer optimistisk på vegne av Johan Lædre Bjørdal enn visekaptein Tollås Nation.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Tollås er høyst usikker. Johan har vi et godt håp om å få klar, opplyser Deila, som også har venstreback Sam Adegkugbe tilbake i spill.

Det betyr at en eventuell stopperfloke kan løses ved å skyve Vålerenga-produktet Ivan Näsberg inn fra backen til midten, og skulle begge av Deilas foretrukne stoppere være ute, er Markus Nakkim nestemann på listen.

Under torsdagsøkten kjørte Bjørdal en løpsøvelse, mens Tollås Nation holdt seg innendørs da resten av Vålerenga-troppen hadde trening på Intility-kunstgresset. Bjørdal selv tror han rekker matchen mot gamleklubben og sier det bare er snakk om stiv muskulatur. I Tollås Nations tilfelle er det et kne som ikke spiller på lag. Begge overlater til fysioterapeuten om å vurdere tilstanden, og han sier altså 50–50.

Dermed reiser Vålerenga til Trondheim med en viss usikkerhet i forsvaret, uten Fitim Azemi (suspendert) og Deyver Vega ( skadet) og med 0–3-tap for Lillestrøm som det siste som skjedde før fotballferien, inkludert flaggplantingen til LSK-skøyeren Aleksander Melgalvis:

Med tre ukers kamppause rakk nederlaget for rivalen å feste seg skikkelig i Ronny Deila.

– En grusom periode. Lenge siden jeg har vært så skuffet som etter den kampen. Et slag i trynet, beskriver Vålerenga-treneren.

Jakter første Lerkendal-seier

Tidligere i år – da Rosenborg trøblet voldsomt i sesonginnledningen under nyansatte Eirik Horneland – sa Deila rett ut at han ikke akkurat fikk vondt av av trønderne.

– Vi møter dem på et mye vanskeligere tidspunkt enn det de andre har møtt dem på. Den perioden var de ordentlig ute å kjøre. Nå har de fått puste, begynner å få noen gode resultater, hvile og overskudd. Og Vålerenga klinger bedre enn noe annet lag. Vi er overhodet ikke favoritter i kampen, men er nok sterkere nå enn vi har vært tidligere. Håper vi kan vise oss frem fra en bedre side enn i fjor. Da ble vi kjørt over til tider, innrømmer Deila – noe han ikke er helt uvant med på Lerkendal.

Som trener for Strømsgodset og Vålerenga har han hatt åtte forsøk på å vinne i seriesammenheng borte mot Rosenborg. Fortsatt står han uten seier før søndagens TV Norge-sendte oppgjør.

Men i cupen har Deila klart det én gang:

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Jonatan Tollås Nation er Vålerengas kaptein. Før sesongen overtok Adam Larsen Kwarasey kapteinsbindet, mens Nation fortsatt er en del av «kapteinsteamet» i Vålerenga.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder