KONKURRENTER: Sten Grytebust (t.v.) fikk starte mot Romania på fredag, men var ikke på siste trening før Færøyene-kampen. Det kan åpne for André Hansen (t.h.). Her er keeperne på trening på Ullevaal Stadion tidligere i uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Keepertrøbbel for Norge: Lagerbäck bekrefter at Grytebust er usikker

TÓRSHAVN (VG) Sten Grytebust (29) trener alternativt dagen før EM-kvalifiseringskampen mot Færøyene. Joshua King (27) er også usikker.

Det norske landslaget gjennomførte søndag formiddag sin første og siste offisielle treningsøkt på færøysk jord. Kun to keepere dukket opp på kamparenaen Tórsvallur.

André Hansen og Sondre Rossbach trente med keepertrener Frode Grodås, men Grytebust manglet.

les også

Kollaps-ansvaret hviler på Lagerbäck

29-åringen fikk starte for Norge i 2–2-kampen hjemme mot Romania fredag kveld, men Lars Lagerbäck bekrefter på pressekonferansen søndag ettermiddag at Grytebust er usikker til mandagens oppgjør mot Færøyene.

Grytebust trente inne på «gymmen» på grunn av en kjenning i kneet, opplyser Lagerbäck, som sier at det må tas en endelig avgjørelse senere på dagen.

Fra før er førstekeeper Rune Jarstein og andrekeeper Ørjan Håskjold Nyland ute med skade. Mye tyder på at André Hansen - som er tilbake på landslaget etter å ha stått utenfor i en lang periode - dermed får sjansen mandag kveld.

KUN TO KEEPERE: Sondre Rossbach og André Hansen jobbet med keepertrener Frode Grodås på Færøyene. Foto: Øyvind Brenne / VG

I tillegg til Grytebust manglet også Joshua King. Stjernespissen, som også sto over deler av treningsuken før Romania-kampen, ble sittende på benken mens lagkameratene varmet opp.

Lagerbäck sier at King føler seg sliten, og at han også er et «spørsmålstegn» inn mot Færøyene-kampen.

– Er det en klar skade, er det veldig uvanlig at jeg gambler og tar med en spiller. Hadde dette vært en skade, hadde vi bestemt allerede nå at de ikke skulle være med. Nå vil vi vente og se, sier landslagssjefen.

Omar Elabdellaoui, Norges kaptein mot Romania, sto over siste del av treningen, men det skal ikke være snakk om en nevneverdig skade.

Fikk du med deg dette? Norges trener spurt om noe han ikke klarte å svare på - sjekk her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder